Jongerenopvang van Rino in Bavel moet vertrekken: 'Ik ben er kapot van'

4 november 2022 om 13:04 • Aangepast 14 november 2022 om 15:18
nl
Rino Driessen moet binnen twee maanden met zijn jongerenopvang Ariba het pand aan de Woestenbergseweg in Bavel verlaten. Dat heeft de rechtbank vrijdag bekendgemaakt. De gemeente Breda, eigenaar en verhuurder van de grond, wil het terrein ergens anders voor gebruiken.
Profielfoto van Ronald Sträter
Geschreven door

Verdriet en woede waren de emoties die elkaar afwisselden toen Rino het nieuws van zijn advocaat vernam. Tegen zijn cliënten, jongeren met een licht verstandelijke beperking, heeft hij het nog niet durven vertellen.

"Ze sodemieteren ons gewoon op straat."

"Ik moet me goed houden voor hen", zegt een huilende Rino. "Maar ze sodemieteren ons gewoon op straat. Ik had dit niet verwacht en weet eigenlijk nog niet eens waarom de rechter dit heeft beslist. Dat moet ik nog horen van mijn advocaat."

De man heeft al tijden een conflict met de gemeente Breda over het perceel in Bavel. Hij claimt dat hem is beloofd dat hij er mag werken en wonen tot er concrete plannen zijn voor de ontwikkeling van het terrein. De rechter oordeelde in mei anders. Rino moest per 1 september het pand verlaten.

Dat weigerde hij, waarna een ontruimingsprocedure werd opgestart. Daarom was er twee weken geleden een nieuwe gang naar de rechter, met vrijdag de uitspraak.

"Ik ben er kapot van", zo vervolgt hij. "Maar ik laat dit niet rusten. Ik zal ze meehelpen om het huis plat te gooien. Ik naai er alles uit en zorg dat niemand hier nog iets aan heeft. Dan vlucht ik maar."

"De gemeente weet nog niet eens wat ze met de grond willen doen."

"Dat dit kan in Nederland is ongelooflijk", vervolgt hij. "De gemeente weet nog niet eens wat ze met de grond willen gaan doen. Ik sta gewoon voor niks op straat. Hopelijk kan ik het nog rekken en kan ik nog wel in hoger beroep. Dat zoekt mijn advocaat nu uit."

Volgens advocaat Wim Vos heeft hij van de rechtbank alleen de uitspraak vernomen en volgt de onderbouwing later er post.

Rino Driessen van Ariba voor de rechtbank in Breda. (foto: Omroep Brabant)
Rino Driessen van Ariba voor de rechtbank in Breda. (foto: Omroep Brabant)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!