PSV wint opnieuw topper van Ajax en pakt de koppositie

6 november 2022 om 18:42 • Aangepast 7 november 2022 om 16:43
PSV heeft op bezoek bij Ajax met 2-1 gewonnen. Doelpunten van Luuk de Jong en Erick Gutiérrez zorgden voor weer een overwinning op Ajax. Na de bekerfinale en de Johan Cruijf Schaal werd nu ook in competitieverband gewonnen van de Amsterdammers. Door de overwinning heroveren de Eindhovenaren de koppositie, al hebben ze wel één wedstrijd meer gespeeld.

De voorpret was leuker dan de uitvoering zullen veel neutrale toeschouwers gedacht hebben bij het kijken naar de topper tussen Ajax en PSV. Maar daar hadden de bezoekers uit Eindhoven na vijftig minuten maling aan. Ze stonden met 2-0 voor en hadden Ajax in de houdgreep.

Luuk de Jong had met haast zijn eerste balcontact na 23 minuten de Eindhovenaren op voorsprong gezet. De spits kwam goed voor zijn man bij een voorzet van Cody Gakpo en liet doelman Remko Pasveer kansloos.

Het was ook het eerste moment in de wedstrijd waarbij PSV langer de bal in de ploeg hield. Het doelpunt viel uit de lucht maar was een mooi opgebouwde aanval.

Twee schoten, twee goals
Ajax wilde wel maar kon niet echt. Dat was natuurlijk ook de verdienste van PSV dat organisatorisch heel goed stond. De thuisploeg kwam alleen vlak voor rust echt dichtbij een doelpunt. Mohammed Kudus raakte de paal.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde. Ajax had meer de bal maar het waren de bezoekers die effectief waren. Uit de kluts zette Erick Gutiérrez PSV op een comfortabele 2-0. Het was het tweede schot op goal van de Eindhovenaren.

Na een uur spelen leek er uitgelezen mogelijkheid te komen op 3-0 nadat Xavi Simons werd neergehaald. Maar de penalty die gegeven werd door Danny Makkelie werd teruggedraaid na het zien van de beelden.

Unicum
Op het moment dat het thuispubliek de moed op gaf viel alsnog de aansluitingstreffer. Lorenzo Lucca kwam vrij voor Walter Benítez en rondde rustig af. Het was het startsein van een rommelige slotfase van de wedstrijd. Ruud van Nistelrooij wisselde een aantal sterkhouders waardoor PSV de grip op de wedstrijd verloor. En waar de hele wedstrijd al vol zat met opstootjes, leidde het eindsignaal nog tot een massale knokpartij na afloop.

PSV wint voor de derde keer op rij van de Amsterdammers. Iets wat deze eeuw nog niet is voorgekomen. Door de overwinning stijgt PSV naar de koppositie. Het heeft twee punten meer op Ajax dat nog wel een wedstrijd minder heeft gespeeld.