Spectaculair congresgebouw afgeblazen: bouwkosten te hoog

7 november 2022 om 16:36 • Aangepast 14 november 2022 om 16:29
nl
Het nieuwe congrescentrum Elysion in Eindhoven moest een iconisch gebouw, een blikvanger en een visitekaartje voor de regio worden. Het plan werd groots aangekondigd, maar maandag bleek dat het niet doorgaat. Door de grote stijging van de bouwkosten en door de materiaalschaarste komt het congrescentrum er toch niet.
Profielfoto van Rogier van Son
Geschreven door

"Met dit congrescentrum gaan we de regio verder op de kaart zetten", liet directeur Rick Polman van Van der Valk Eindhoven eerder weten. Het werd een 'eyecatcher voor de regio' genoemd. Al zeven miljoen euro werd er vanuit Den Haag gereserveerd voor het congrescentrum.

Het congrescentrum zou bij het Van der Valk Hotel aan de Aalsterweg in Eindhoven komen. De hotelketen heeft maandag aan de gemeente laten weten dat het niet gaat lukken. Volgens Van der Valk Eindhoven is het plan 'niet langer verantwoord'. Er wordt gewezen op de stijging van de bouw- en materiaalkosten.

April vorig jaar won Van der Valk Eindhoven de aanbesteding voor een Eindhovens congrescentrum met internationale allure. De hotelketen ging hierna aan de slag met de doorontwikkeling van haar plan.

Van der Valk Eindhoven zou zelf twintig miljoen euro in het nieuwe congrescentrum steken. Daarbij kwam nog zeven miljoen euro uit Den Haag.

De gemeente gaat samen met Stichting Brainport om de tafel zitten om te kijken hoe het nu verder moet met het congrescentrum.

beeld: UNStudio
beeld: UNStudio

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!