FC Den Bosch deelt 22 stadionverboden uit aan rellende supporters

8 november 2022 om 12:10 • Aangepast 15 november 2022 om 13:42
nl
FC Den Bosch grijpt stevig na het wangedrag van de eigen aanhang. De club legt 22 supporters een stadionverbod of een gebiedsverbod op, of een combinatie daarvan. Ook gaan er geen uitsupporters mee naar de wedstrijden tegen Jong Ajax op 14 november en Helmond Sport op 16 december.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De Bossche supporters liggen onder een vergrootglas door meerdere ongeregeldheden in en om het stadion. Ook bij uitwedstrijden ging het mis. Zo kwam de club begin oktober in opspraak bij de uitwedstrijd tegen Willem II. Daarbij braken enkele supporters uit het uitvak en wilden de confrontatie aangaan met Willem II-supporters. Ook werd met vuurwerk gegooid.

Camerabeelden
De stadion- en gebiedsverboden werden uitgedeeld onder meer na het bekijken van camerabeelden en een eigen onderzoek van de club. "Het is een tijdrovend onderzoek en het is nog niet afgerond", zo zegt FC Den Bosch.

De supporters kregen een verbod voor overtredingen als het hebben en afsteken van vuurwerk en fakkels, geweld tegen medesupporters, personeel, stewards en de politie. Ook het dragen van gezichtsbedekking, het gooien met bekers drank en vandalisme werd beboet met een stadionverbod.

Zonder supporters
FC Den Bosch nam eerder al maatregelen rondom het meenemen van supporters bij uitwedstrijden. Bij de wedstrijden tegen GVVV en MVV in oktober waren al geen Bossche supporters aanwezig. Verder heeft FC Den Bosch aan de KNVB gevraagd om een voorwaardelijke straf op voorhand uit te mogen voeren. De club wil de wedstrijd tegen Helmond Sport zonder eigen supporters spelen. De KNVB heeft nog niet op het verzoek gereageerd.

Volgens de club heeft na corona een groep jongeren zich aangesloten bij de Bossche aanhang. FC Den Bosch is blij met de aanwas, maar constateert tegelijkertijd dat onder invloed van drugs, drank en groepsdruk de 'spelregels' niet altijd worden nageleefd. De club gaat met deze jongeren in gesprek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!