Remko Vrijdag schittert als Willie Wonka in 'chocolade-musical' - Omroep Brabant

Remko Vrijdag schittert als Willie Wonka in 'chocolade-musical'

11 november 2022 om 15:50 • Aangepast 11 november 2022 om 17:03
nl
Remko Vrijdag is een alleskunner, maar tot volgend jaar maart richt hij zich voor de verandering maar op één ding. Op de rol van Willy Wonka in 'Charlie and the Chocolate Factory'. In deze iconische musicalrol kan hij dan ook wel weer heel veel kwijt. Deze week is de musical te zien in Eindhoven en dat is bijna thuis voor de in Waalre geboren Remko Vrijdag. Tussen de voorstellingen door zit zondag aan tafel bij de talkshow KRAAK van Omroep Brabant.
Profielfoto van Arjo Kraak
Geschreven door

Remko Vrijdag ontdekte als vijfjarige op het schoolplein zijn talent: hij deed Donald Duck na en de lach die hij daarmee scoorde, smaakte naar meer. Inmiddels is hij vijftig en heeft niet te klagen over applaus en waardering. Na zijn jeugd in Waalre en Eindhoven vertrok hij naar de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam en richtte hij samen met zijn Brabantse vriend Rutger de Bekker en Diederik Ebbinge 'De Vliegende Panters' op. Zij waren enorm succesvol in de jaren tussen 1995 en 2008. Het liedje 'Houdoe' van de Kassameisjes en de sketch van 'Dikkie Dik' staan in het geheugen gegrift.

Daarna maakte Remko Vrijdag veel voorstellingen met Martine Sandifort, speelde hij in films zoals Gooische Vrouwen en Dolfje Weerwolfje en is hij vaak te zien op televisie, bijvoorbeeld in sketches van het jeugdprogramma 'Klokhuis'.

Al voor de uitbraak van corona was hij gecast als Willie Wonka in de bekende musical 'Charlie and the Chocolate Factory', naar het boek van Roald Dahl. Na jaren wachten is het dan zo ver. Remko reist het land door met de musical die juichend ontvangen wordt. Dit weekend in Eindhoven en van 23 november tot en met 4 december in het Chassé-theater in Breda.

Verder in KRAAK
Kristel Groenenboom uit Oosterhout wist was als kind al gefascineerd door het containerbedrijf van haar vader. Ze is er nu directeur van en deze week kreeg zij de prestigieuze onderscheiding 'Zakenvrouw van het jaar'. Ze is met haar 36 jaar de jongste winnaar ooit.

En fractievoorzitter Eddie Förster van de VVD in Breda is één van die VVD'ers die niks ziet in het plan om gemeenten te dwingen asielzoekers op te nemen. Die weerstand zorgde deze week voor een crisissfeer in Den Haag.

KRAAK wordt elke zondag live uitgezonden om twaalf uur en daarna wordt het herhaald. Het programma is ook online terug te kijken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone