Jong PSV verliest in blessuretijd, TOP Oss verslaat Jong AZ

11 november 2022 om 22:48 • Aangepast 13 november 2022 om 15:39
In de Keuken Kampioen Divisie waren er grote nederlagen voor NAC Breda en FC Eindhoven. De Bredase ploeg leed in Almelo een ruime 5-1 nederlaag bij koploper Heracles. FC Eindhoven ging met 5-2 onderuit tegen PEC Zwolle. Willem II en VVV Venlo bleven steken op 0-0. Jong PSV incasseerde tegen De Graafschap diep in blessuretijd een nederlaag, 3-2. TOP Oss was de enige Brabantse ploeg die vrijdagavond drie punten pakte. De Ossenaren waren met 2-1 te sterk voor Jong AZ.
Profielfoto van Corné Verschuren

Heracles - NAC Breda 5-1
NAC Breda leed een kansloze 5-1 nederlaag tegen Heracles, de koploper in de Keuken Kampioen Divisie. De opening was voor NAC. Op aangeven van Stef de Wijs kon Ody Velanas de Bredanaars op voorsprong schieten. Heracles nam daarna het heft in handen. Bij de rust stond er al een 3-1 stand op het scorebord. Thomas Bruns, Ruben Roosken en Nikolai Laursen waren de Almelose doelpuntenmakers. NAC speelde een kansloze wedstrijd. Treffers van opnieuw Laursen en Emil Hansson bepaalden de eindstand op 5-1.

Joep van der Sluijs (l.) in duel met Zico Buurmeester (Foto: Orange Pictures)

TOP Oss - Jong AZ 2-1
Van de Brabantse ploegen die vrijdagavond in actie kwamen was alleen TOP Oss succesvol. De Ossenaren kwamen tegen Jong AZ al in de tweede minuut op voorsprong. Joep van de Sluijs tekende voor de openingstreffer. Halverwege stond TOP Oss met 2-0 voor. Het tweede doelpunt kwam op naam van Thomas Beekman. In de tweede helft maakte Soulyman Allouch nog de aansluitingstreffer, maar verder kwam de ploeg uit Alkmaar niet.

PEC Zwolle - FC Eindhoven 5-2
Een doelpuntrijke wedstrijd in Zwolle. In totaal vielen er zeven doelpunten. Younes Tata opende de score voor PEC Zwolle, 1-0. Snel gevolgd door de gelijkmaker van Jasper Dahlhaus. Dankzij een doelpunt van Luis Görlich kon de thuisploeg met een 2-1 voorsprong gaan rusten. Na de pauze kwam FC Eindhoven hoopvol langszij via Mohamed Diaby. In het resterende deel van de wedstrijd scoorde de thuisploeg echter nog drie keer via Bart van Hintum, Younes Tata en Samir Lagsir.

Jesse Bosch van Willem II (r.) wordt onderuit gehaald door Richard Sedlacek (Foto: Orange Pictures)

VVV Venlo - Willem II 0-0
VVV en Willem II kwamen niet tot scoren in Venlo. Het was een wedstrijd zonder echt grote kansen. In het begin van het treffen was het Willem II dat de meeste dreiging veroorzaakte. Gaandeweg kreeg VVV enkele kansen, maar de Tilburgse keeper Kostas Lamprou hield zijn doel schoon. In de slotfase was de beste kans nog voor Jeremy Bokila (Willem II), maar zijn schot werd geblokt.

De Graafschap - Jong PSV 3-2
Lange tijd leek de wedstrijd tussen Jong PSV en De Graafschap op een gelijkspel uit te draaien. Bij de rust stond het 1-1 na doelpunten van Fode Fofana (0-1) en Basar Onal (1-1) Na de pauze zette Savio de Oliveira de Eindhovenaren op een 1-2 voorsprong. Jong PSV gaf de overwinning in de slotfase uit handen. Eerst zorgde Basar Onal voor de gelijkmaker en in de 97e minuut maakte Anis Yadir de winnende treffer voor De Graafschap.