600 kilo cocaïne onderschept: Eindhovenaar opgepakt

11 november 2022 om 20:37 • Aangepast 21 november 2022 om 09:05
nl
Een man uit Eindhoven is vorige week gearresteerd, nadat hij probeerde 600 kilo Colombiaanse cocaïne via de haven van Antwerpen Nederland binnen te smokkelen. De lading werd onderschept door de Taskforce Cocaïnestromen Fortius, een gespecialiseerd Belgisch-Nederlands team.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

Het is nog niet bekend welke rol de Eindhovenaar precies gespeeld heeft in het drugstransport en wat hem te wachten staat. Hij zit op dit moment vast en wordt verhoord.

Hetzelfde team wist afgelopen weekend overigens nóg vier Nederlanders te arresteren op verdenking van drugssmokkel. Zij zouden maar liefst 7900 kilo cocaïne vanuit Ecuador naar Antwerpen hebben gehaald. De drugs werden al op 20 oktober gevonden in een container, verstopt tussen bananen. Volgens de Gazet van Antwerpen had de coke een waarde van ruim 200 miljoen euro.

Gespecialiseerd team
Fortius is een samenwerkingsverband tussen de Federaal Gerechtelijke Politie Antwerpen, het Belgische Federaal Gerechtelijk Parket, het Landelijke Parket in Nederland en de Landelijke Eenheid van de politie. Het team houdt zich specifiek bezig met de aanpak van grootschalige invoer van cocaïne via de haven van Antwerpen naar ons land.

Volgens de politie betekent de onderschepping van de twee drugsladingen een 'gevoelige slag' voor de georganiseerde misdaad. "Fortius heeft voorkomen dat deze partijen op de markt komen."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!