Helmond Sport verrast Roda JC, hoofdrol doelman Havekotte - Omroep Brabant

Helmond Sport verrast Roda JC, hoofdrol doelman Havekotte

12 november om 22:35 • Aangepast 13 november om 15:47
nl
Helmond Sport heeft in de Keuken Kampioen Divisie verrassend gewonnen van Roda JC. De ploeg van interim-trainer Tim Bakens troefde de Limburgers af met 0-1. Doelman Mike Havekotte was de beste man van de Helmondse ploeg.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Roda JC begon voortvarend aan de wedstrijd tegen de nummer 19 van de Keuken Kampioen Divisie. In de zevende minuut kreeg Arjen van der Heide een dot van een kans, maar slaagde er niet in om die te verzilveren.

Halverwege de eerste helft moest Helmond-doelman MIke Havekotte voor het eerst in actie komen. Met een katachtige reflex tikte hij de inzet van Van der Pavert over het doel.

Tien minuten na rust kwam Helmond Sport op voorsprong. Elmo Lieftink legde de bal met het hoofd panklaar voor Martijn Kaars. Die scoorde de enige treffer van de wedstrijd, 0-1. Voor Kaars was het al zijn zevende doelpunt van dit seizoen.

Roda JC ging daarna op jacht naar de gelijkmaker. Havekotte voorkwam met een fantastische redding dat de thuisploeg op gelijke hoogte zou komen. De doelman kreeg daarbij op de lijn de hulp van Lieftink die de rebound voor de lijn hield. In de slotfase haalde Flor van den Eynden voor Helmond Sport ook nog een bal van de lijn. Roda JC drong aan maar slaagde er niet meer in om langszij te komen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone