Video

Zeer grote brand in Tilburg onder controle, twee panden getroffen

13 november 2022 om 16:57 • Aangepast 21 november 2022 om 13:34
nl
In de opslag van een bedrijf aan de Kapitein Nemostraat in Tilburg heeft zondag een zeer grote brand gewoed. De rook was tot in de verre omtrek te zien. De brandweer rukte in groten getale uit. Ook werd er een NL-alert verzonden. Even voor zeven uur 's avonds was de brand onder controle. Het nablussen duurde tot drie uur in de nacht.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

Volgens de Veiligheidsregio brak de brand uit in een textielbedrijf waar oude kleding in balen werd geperst. De loods brandde helemaal uit en wordt als verloren beschouwd. "De staalconstructie is helemaal in elkaar gezakt", vertelde Vincent Baartmans van de Veiligheidsregio. Het vuur sloeg over naar een naastgelegen autobedrijf. Dat liep ook schade op, maar kon behouden blijven. Er vielen geen gewonden.

De oorzaak van de brand is niet bekend. Er zou geen sprake zijn van brandstichting, meldt de politie. Er werd een drone ingezet om de brandhaarden goed in beeld te krijgen. Ook werd er water uit het Wilhelminakanaal gepompt om de brand te bestrijden.

Stroomstoring
Als gevolg van de brand hadden twaalf huizen en een woonwagenkamp in de directe omgeving last van een stroomstoring. Enexis wist deze problemen laat in de avond op te lossen.

De politie zette het gebied ruim af omdat bij de brand meerdere ontploffingen werden waargenomen. De Veiligheidsregio riep op om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen.

Voor de Tilburgse brandweerlieden was het een klus met een dubbel gevoel. Bij een brand op dezelfde locatie kwam dertig jaar geleden een brandweerman om het leven. Een collega raakte toen zwaargewond.

De schade bij het bedrijf in Tilburg is enorm (foto: Eva de Schipper).
De schade bij het bedrijf in Tilburg is enorm (foto: Eva de Schipper).
Hoe de brand in Tilburg kon ontstaan, wordt onderzocht (foto: Eva de Schipper).
Hoe de brand in Tilburg kon ontstaan, wordt onderzocht (foto: Eva de Schipper).
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!