Willy en René: 'Feyenoord wel herfstkampioen maar geen titelkandidaat'

14 november 2022 om 12:57 • Aangepast 21 november 2022 om 13:37
nl
PSV heeft 2022 afgesloten met een zeperd tegen AZ. "Dik verdiend", zeggen PSV-iconen Willy en René van de Kerkhof in de Willy en René Podcast van Omroep Brabant. Door het falen van PSV is Feyenoord nu de koploper en ook herfstkampioen. Maar de landstitel gaat volgens de broers niet naar de Kuip. "Feyenoord haalt het niet en Ajax ook niet dus moet de schaal wel naar Eindhoven komen."
Profielfoto van Kristian Westerveld
Geschreven door

PSV kwam nonchalant en slordig voor de dag tegen AZ. Toch moeten de credits volgens Willy wel echt naar Alkmaar. "AZ deed het fantastisch. Eigenlijk speelden zij zoals wij hadden moeten spelen. Die fout van Veerman was eigenlijk tekenend voor hoe wij zaterdag speelden."

Ruud van Nistelrooy noemde het naderende WK als een van de redenen voor het matige spel van PSV. René vindt dat maar raar. "Juist als je net bent geselecteerd, wil je toch laten zien dat je er terecht bij zit?" Ook denken de broers niet dat Qatar-gangers De Jong, Simons en Gakpo zich hebben gespaard.. "Als je heel voorzichtig gaat spelen, raak je juist geblesseerd."

Oh wat was Freek de Jonge was boos

Drie PSV'ers reizen er dus met Oranje af naar het omstreden WK in Qatar. Willy en René gingen in 1978 met het Nederlands Elftal naar Argentinië terwijl er ook op dat WK veel kritiek was vanwege de mensenrechten. "Freek de Jonge probeerde ons nog tegen te houden op Schiphol", herinnert Willy zich. "Maar we waren hem te slim af. Oh, wat was hij boos hahaha".

Hoe Oranje de cabaretier te slim af was en wie er volgens Willy en René wereldkampioen gaat worden, hoor je deze week in de Willy en René Podcast.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!