Vijf WK-hits op een rij: dit vindt Deurzakker Clemens van Bracht ervan

16 november 2022 om 18:54 • Aangepast 17 november 2022 om 11:00
nl
Het WK voetbal staat voor de deur en artiesten zetten alles op alles om dé hit van het toernooi te leveren. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. "Het moet een gezellige meezinger zijn", zegt Clemens van Bracht van het duo 'De Deurzakkers'. Hij maakte een Top 5 van WK-liedjes. Met moeite.
Profielfoto van Valerie van den Broek
Geschreven door
Valerie van den Broek

Zelf weet Clemens wel wat van voetballiedjes die scoren. Het nummer van De Deurzakkers 'Lalala van Straus en zo' galmt nog vaak in voetbalstadions. "Een hit is een nummer met niet al te moeilijke tekst, maar moet wél inhoud hebben", aldus Clemens. Wij hebben een paar liedjes voor Clemens uitgekozen die hij mag beoordelen en waarderen met maximaal vijf ballen. Hoe meer ballen, hoe beter. Hieronder zijn top 5:

Nummer 5:
Munne Maat en Mij - Van Gaal die zeej nog
(1 bal)

"Ik vind dit nummer erg slap. Het is niet origineel en de productie vind ik ook niet goed. Ik word hier niet warm of koud van. Dit nummer heeft zeker geen hitpotentie. Ik geef dit nummer één bal, sorry jongens!"

Wachten op privacy instellingen...

Nummer 4:
De Party Pony's - We worden kampioen
(2 ballen)

"Het nummer klinkt niet heel gezellig vind ik en ik mis een beetje de drive en het gevoel om mee te zingen. Dit nummer heeft ook geen hitpotentie. Ik geef dit nummer twee ballen, omdat ze goed hun best gedaan hebben."

Wachten op privacy instellingen...

Nummer 3:
De Tweezakken - Wij zijn Holland
(2,5 ballen)

"Ik vind de tekst nog al rijmelarij en niet echt iets wat ik zou meezingen. Ik zie absoluut geen hitpotentie. Ik moet daar streng in zijn. Ik geef dit nummer twee en een halve bal."

Wachten op privacy instellingen...

Nummer 2:
Primeshock & Dr. Rude & Tim Schalkx - Oranje Energie
(3 ballen)

"Ik vind het nummer een erge moeilijke tekst hebben en niet prettig om mee te zingen. De jeugd zal het wel leuk vinden omdat het een hoog dancegehalte heeft, maar ik vind het geen meezinger. Het nummer heeft geen hitpotentie. Vooruit dan, ik geef het drie ballen."

Wachten op privacy instellingen...

Nummer 1:
Jan Biggel - Allemaal voor Nederland
(5 Ballen)

"Mijn eerste indruk: het is heel goed gedaan met een hele goede productie. Dit liedje maakt een hele grote kans! Het is een goede meezinger en ze hebben er een erg mooie clip bij gemaakt. Dit nummer heeft wel hitpotentie. Ik geef het gewoon vijf ballen! Van deze vijf WK-liedjes is dit nummer een enorme uitschieter. De productie heeft zijn best gedaan om er een goed nummer van te maken. Dat is zeker gelukt."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!