Heel Brabant juicht na overwinning van Oranje op Senegal - Omroep Brabant

Heel Brabant juicht na overwinning van Oranje op Senegal

21 november om 19:02 • Aangepast 22 november om 08:47
nl
Uitzinnige vreugde maandagavond in de kroegen en bij veel Brabanders thuis op de bank na de overwinning van Oranje op Senegal. Duizenden fans keken naar de eerste wedstrijd van Oranje op het WK in Qatar, waarbij Cody Gakpo van PSV het Nederlands elftal in de laatste minuten op voorsprong bracht.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door
Rochelle Moes

“Hup Holland hup, laat de leeuw niet in z’n hempie staan”, galmt het maandagavond uit de speakers in de Old Dutch Sports Bar in Breda. Er wordt gedanst, gezongen en gesprongen. Na veel kansen trakteerde Oranje de gespannen bezoekers in de 85e minuut eindelijk op een doelpunt. In de allerlaatste seconde van de extra tijd volgde de tweede goal.

"Cody Gakpooo!", schreeuwt een van de bezoekers uitgelaten. "Ik moest huilen bij dat eerste doelpunt. De eerste helft was zo slecht en op het laatste moment werd het helemaal leuk. Genieten dit."

De meeste fans vinden dat het veel te lang duurde voordat het spel op gang kwam. "Maar beter laat dan nooit", reageert een van de fans opgelucht. "In de eerste helft dacht ik, daar gaan we weer", zegt weer een andere voetbalfan. "Maar nu denk ik dat we minstens de halve finale gaan halen."

"Uiteindelijk staan we toch allemaal te juichen als we winnen."

De start van het WK is dit jaar anders dan anders. Geen oranje gekleurde straten, maar slechts een paar volle kroegen dit jaar. En niet op een klapstoeltje in de zon, maar in een dikke trui keken de supporters hoe het Nederlands elftal de eerste wedstrijd binnentikte. Bovendien wordt het kampioenschap dit jaar overschaduwd door schandalen. Maar daar dronken de meeste supporters maandagavond geen biertje minder om.

“Daar is al genoeg over gezegd”, zegt een van de fans aan het begin van de wedstrijd in de Papa Jim Sports Bar in Tilburg. “Punt erachter en we gaan voor de wedstrijd.” Ook een ander is van mening dat het er nu niet meer over hoeft te gaan. “Hoe je het ook wendt of keert, die bal gaat toch rollen. En uiteindelijk staan we toch allemaal te juichen als we winnen.”

Drie vrienden vliegen elkaar om de nek na het fluitsignaal.
Drie vrienden vliegen elkaar om de nek na het fluitsignaal.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone