Cody Gakpo maakt eerste Oranjegoal in Qatar, PSV wrijft in zijn handen

21 november 2022 om 19:45 • Aangepast 22 november 2022 om 08:50
nl
Heel Nederland stond te juichen toen Cody Gakpo maandagavond de 1-0 binnenkopte tegen Senegal. Maar een nog iets hardere kreet zal er te horen zijn geweest bij Jaap van Baar, financieel directeur van PSV. Met een glansrol op het WK lijkt de aanvaller onhoudbaar voor de Eindhovense topclub en kan het op zeer korte termijn een groot bedrag bijschrijven.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Minder dan drie maanden geleden was er nog een grote soap rondom de Eindhovense aanvaller. Leeds United had een bod uitgebracht van dertig miljoen euro met elf miljoen aan mogelijke bonussen.

Het bod werd afgewezen en niet veel later vertrok John de Jong als technisch directeur. De RvC was niet tevreden over zijn functioneren en hadden gehoopt op een klapper met Gakpo.

Die klapper lijkt er alsnog te komen want precies waar PSV op hoopte gebeurt in Qatar. Gakpo is basisspeler bij Oranje en was maandagavond de redder door tien minuten voor tijd de 1-0 binnen te koppen. De kers op de taart van wat nu al een geweldig seizoen is voor de Eindhovenaar.

De Brabantse voetballer begon als aanvallende middenvelder in de basis. Na wat wisselingen vlak voor tijd kwam hij in de spits te staan. Vanuit die positie was hij trefzeker op aangeven van Frenkie de Jong. De goal kwam letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Daarvoor speelden Gakpo en het Nederlands Elfal een onzichtbare wedstrijd.

Statistieken
De aanvaller werd wat zijn statistieken betreft nog niet zo lang geleden vergeleken met Messi. Die liegen er ook niet om. In 24 officiële wedstrijden kwam de aanvaller tot dertien doelpunten en zeventien assists. Zijn goal maandagavond was ook alweer zijn vierde doelpunt in het Nederlands Elftal. Daar had de aanvaller maar tien wedstrijden voor nodig.

Na afloop bleef Gakpo zoals zo vaak nuchter. “Ik zag de bal komen en dacht dit is het moment”, zei de aanvaller tegenover de NOS. Het typeert het karakter van de Brabander.

Wachten op privacy instellingen...

Memphis Depay vertrok in 2015 voor 25 miljoen euro naar Manchester United. Een jaar na zijn definitieve doorbraak op het WK. De toenmalige PSV’er koos ervoor nog een jaar in Eindhoven te blijven ondanks al de vele interesse uit het buitenland.

Hoewel PSV het bod van 30 miljoen met bonussen niet hoog genoeg vond, koos Gakpo er zelf ook voor nog een jaar te blijven spelen in het Philips Stadion. Een gouden keuze want de absolute top wacht nu op de Eindhovenaar. Kijk er daarom niet raar van op als door dit doelpunt op het hoogste niveau het bedrag van 30 miljoen euro verdubbeld wordt.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!