Spoor kapot: pas woensdag weer treinen tussen Den Bosch en Oss

22 november 2022 om 06:00 • Aangepast 23 november 2022 om 05:55
nl
Het treinverkeer tussen Den Bosch en Oss wordt pas woensdagmorgen hervat. Dit meldt een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail. Een spoorstaaf, waarover de treinen rijden, is afgebroken op een spoorwegovergang in Rosmalen. Daardoor kunnen er al sinds dinsdagmorgen geen treinen rijden. Het herstel van de schade kan pas dinsdagavond beginnen. Onduidelijk is hoe de schade is ontstaan.
Profielfoto van Joris van Duin
Geschreven door
Joris van Duin

Het treinverkeer op het traject zal woensdag mondjesmaat op gang komen. Aan het begin van de dag gaat alleen elk uur een Sprinter rijden.

De NS zet snelbussen in tussen Oss en Den Bosch. Ook rijden er stopbussen tussen de stations Oss, Oss West, Rosmalen, Den Bosch Oost en Den Bosch, al duurde het even voordat het vervangend vervoer beschikbaar was.

De problemen hebben nog geen chaos op het station in Oss veroorzaakt. Bij de bussen naar Den Bosch en Eindhoven stonden rond halfnegen ongeveer twintig reizigers te wachten.

"Dit gaat sneller dan met de trein eerst naar Utrecht of Arnhem en dan naar Eindhoven of Den Bosch", vertelt een van hen. Het advies van de NS is namelijk om de trein te pakken, in het slechtste geval ben je dan bijna anderhalf uur langer onderweg dan normaal.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!