Eindhovenaar sprak mogelijk over liquidatieplan John van den Heuvel

22 november 2022 om 07:50 • Aangepast 23 november 2022 om 07:31
nl
Twee mannen die vorige week zijn aangehouden vanwege wapen- en drugshandel, hadden mogelijk ook plannen om John van den Heuvel te liquideren. Het gaat om een 26-jarige Eindhovenaar en een man (39) uit Purmerend. Dat melden bronnen aan RTV Purmerend.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Het tweetal is vorige week dinsdag aangehouden, nadat in september verborgen chatberichten van cryptodienst Sky ECC werden ontsleuteld. Ze schreven over de verkoop van (automatische) vuurwapens en drugs. Bij de doorzoeking van hun huizen heeft de politie mobiele telefoons, dure horloges, pepperspray, een wapen, onderdelen van vuurwapens, munitie en enkele honderden grammen hasj meegenomen.

Maar dat is volgens RTV Purmerend dus niet het enige waarvan ze worden verdacht. Zo zouden zij begin 2021 hebben gesproken over mogelijke liquidatieplannen op Van den Heuvel.

Adresgegevens
De bekende misdaadjournalist vertelde afgelopen vrijdag in een tv-uitzending van Vandaag Inside over de aanhoudingen "Ik werd afgelopen week gebeld dat dinsdag twee mensen zijn opgepakt, die onder meer over mij spraken. Ze hadden mijn adresgegevens en wilden mijn paspoortnummer en burgerservicenummer weten", vertelde hij. Volgens Van den Heuvel werden ook zijn collega-misdaadjournalist Mick van Wely en de inmiddels overleden Peter R. de Vries in de chatberichten genoemd.

Volgens RTV Purmerend ontkent het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie de aantijgingen niet. "We zijn een onderzoek gestart en verder gaan we daar niets over zeggen", laat een woordvoerder weten. De twee verdachten zitten vooralsnog voor twee weken vast en mogen alleen contact hebben met hun advocaat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!