Video

Honderden geiten dood bij grote brand in een stal

22 november 2022 om 17:54 • Aangepast 1 december 2022 om 14:10
nl
Op een boerderij aan de Weerscheut in Vinkel is dinsdagmiddag brand uitgebroken. De brand woedde in een geitenstal waar zevenhonderd geiten stonden. Een groot deel daarvan is door de vlammen en rook overleden.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

De brand brak rond vier uur 's middags uit in een geschakelde loods. De eigenaar ontdekte dat zelf. Het vuur woedde in het rechterdeel, dat werd gebruikt voor de opslag van hooi en voer. Aan de andere kant werden de geiten gehouden en werd melk opgeslagen.

De brandweer schaalde al snel op naar middelgrote brand en kreeg ondersteuning van korpsen uit Geffen, Oss, Heesch, Rosmalen en Erp. Inmiddels is het sein brand meester gegeven, maar de brandweer is nog uren bezig met blussen.

In de stal stonden in totaal zevenhonderd geiten. Een groot deel daarvan is direct overleden. Een aantal geiten leeft nog wel en is zelfs naar buiten gelopen. Maar de hulpdiensten gaan ervan uit dat ook die dieren zullen overlijden door verwondingen, het inademen van rook en stress.

De brand zorgde voor grote rookwalmen die tot in de verre omgeving te zien waren. Doordat de rook tot over de snelweg A59 richting Oss reikte, stond er enige tijd een file.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!