Oud-PSV'er Mo Ihattaren opgepakt vanwege ernstige bedreiging

22 november 2022 om 18:44 • Aangepast 25 november 2022 om 07:36
nl
De politie in Utrecht heeft dinsdagmiddag profvoetballer Mo Ihattaren gearresteerd wegens een ernstige bedreiging. De arrestatie vond plaats bij een huis in Utrecht waar de voetballer op dat moment verbleef. Dat meldt De Telegraaf.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Agenten in uniform en in burger drongen volgens getuigen het huis binnen en voerden Ihattaren af. Hij is naar een politiebureau gebracht.

De politie in Utrecht wil niet meer kwijt dat een 20-jarig persoon is gearresteerd wegens bedreiging. Bronnen dicht bij het onderzoek bevestigen tegenover De Telegraaf dat het om Mo Ihattaren gaat. Het is op dit moment niet bekend wie Ihattaren bedreigd zou hebben en waarom.

De politie gaat de aangifte van een slachtoffer de komende dagen onderzoeken. Het is onduidelijk of Ihattaren tijdens het onderzoek in de cel moet blijven. Bronnen van de krant achten dat wel aannemelijk.

Mentale problemen
De arrestatie van het ooit zeer veelbelovend voetbaltalent is een nieuw dieptepunt in zijn loopbaan. Ihattaren maakte als jonge speler veel indruk bij PSV maar kreeg na de dood van zijn vader mentale problemen en kwam in conflict met de toenmalige trainer van PSV, Roger Schmidt.

De situatie escaleerde en Ihattaren werd verkocht aan Juventus, dat hem verhuurde aan Sampdoria. Daarna huurde Ajax de voetballer, maar ook in Amsterdam kwam Ihattaren amper aan voetballen toe. Afgelopen maand besloot Ajax de huurovereenkomst te beëindigen en Ihattaren terug te sturen naar Italië, waar hij zich in januari weer bij Juventus zou moeten melden.

Ihattaren kende een woelige zomer met liefdesperikelen en persoonlijke problemen na contacten met mensen uit het criminele milieu. Ook werd een auto van hem in brand gestoken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.