Een hele dag geen treinen tussen Den Bosch en Oss, maar: ze rijden weer

23 november 2022 om 08:47 • Aangepast 24 november 2022 om 08:35
nl
Het treinverkeer tussen Den Bosch en Oss is weer op gang gekomen. Op dat traject konden dinsdag de hele dag geen treinen rijden, omdat het spoor kapot was. Maar woensdagochtend is alles weer gerepareerd.
Profielfoto van Lois Verkooijen
Geschreven door
Lois Verkooijen

In het begin van de ochtend reed nog alleen om het uur een Sprinter. Maar inmiddels wordt op dit traject weer volgens de normale dienstregeling gereden.

Spoorwegovergang Rosmalen
Dinsdagmorgen brak een spoorstaaf, waarover treinen rijden, bij een spoorovergang in Rosmalen. Hierdoor was er de hele dag geen treinverkeer mogelijk op het traject.

Lijm moest uitharden
De gebroken spoorstaaf zat in het beton van een spoorwegovergang. Dat maakte het moeilijk om de staaf te verwijderen en te repareren. Spoorstaven in beton zitten vast met een lijmlaag. Een gespecialiseerd team moest een nieuwe lijmlaag aanbrengen om de gerepareerde staaf terug te kunnen plaatsen. De lijm moest ook nog uitharden.

Omdat het afhankelijk van de weersomstandigheden is hoe snel de lijm opdroogt, kon de spoorbeheerder dinsdag niet zeggen wanneer er weer treinen zouden gaan rijden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!