Juichen voor het Nederlands Elftal in een tent met groot scherm - Omroep Brabant

Juichen voor het Nederlands Elftal in een tent met groot scherm

25 november 2022 om 17:16 • Aangepast 28 november 2022 om 09:20
nl
Het Nederlands Elftal speelde vrijdagmiddag op het WK in Qatar zijn tweede wedstrijd tegen Ecuador. Van een echte WK-gekte was nog geen sprake, maar op het tot Oranjeplein omgedoopte d'Ekkerplein in Veldhoven hadden honderden voetbalfans zich verzameld om te juichen voor Oranje.
Profielfoto van Leon KerstenProfielfoto van Tom Berkers
Geschreven door

Op het plein staat een verwarmde paviljoentent met een groot scherm. De tent is 25 bij 50 meter groot en er passen ruim 2000 fans in. Als de wedstrijd begint, is de tent aardig gevuld. Het overgrote deel van de mensen is in het oranje gekleed, maar er zijn ook mensen die in hun nette kleren net vanuit werk zijn gekomen en een borreltje pakken.

"Het wordt een mooie wedstrijd", zegt Finn. "Nederland gaat winnen en het gaat vooral van PSV'ers komen."

Drukte in veldhoven
Drukte in veldhoven

Ook Maartje denkt dat Nederland gaat winnen. "Ik weet het zeker, ik heb er veel vertrouwen in! Het is hier in ieder geval heel gezellig. De sfeer zit er goed in", zegt ze terwijl ze trots haar hand op haar hart legt tijdens het volkslied.

Maartje in oranje
Maartje in oranje

Eerder deze week werd er met 2-0 gewonnen van Senegal. Dinsdag speelt Oranje haar laatste groepswedstrijd tegen thuisland Qatar.

Als Nederland 1-0 scoort, stijgt er luid gejuicht op in de tent. Oranje confetti wordt afgeschoten terwijl een DJ de zaal opzweept.

Blijdschap om het doelpunt.
Blijdschap om het doelpunt.

In de rust vloeit het bier rijkelijk. Oranjefans haasten zich om wat eten en drinken te halen voordat de tweede helft begint. Ondertussen zit de sfeer er goed in. Het publiek zingt luidkeels mee met een zanger die het publiek warm houdt met Nederlandstalige muziek.

Oranjefans in de pauze.
Oranjefans in de pauze.

Als de wedstrijd met gelijkspel eindigt, gaan de supporters niet bij de pakken neerzitten. In de tent gaat het feest snel verder met vrolijke muziek van de DJ. De in oranje geklede mensen gaan nog snel een biertje halen. Zo ook Roy: "Ja gelukkig is de sfeer wel goed, maar het voetbal kan beter! Nu op naar Qatar. Die moeten ze toch wel kunnen hebben?!"

Gelijkspel, maar het feestje gaat door!
Gelijkspel, maar het feestje gaat door!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.