Mathieu van der Poel bij rentree in het veld meteen de beste

27 november 2022 om 13:56 • Aangepast 5 december 2022 om 09:29
nl
Mathieu van der Poel heeft bij zijn eerste optreden als veldrijder dit seizoen meteen toegeslagen. De viervoudig wereldkampioen veldrijden won met overmacht de Vestingcross in het Zeeuwse Hulst. "Ik voelde me goed en heb in Spanje een goede voorbereiding gehad."
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Van der Poel was uiteraard tevreden met zijn eerste succes als veldrijder sinds het veroveren van de wereldtitel in januari 2021 in het Belgische Oostende. "Het is inderdaad lang geleden dat ik een cross gewonnen heb. Maar afgelopen winter telt eigenlijk niet mee, ik heb toen anderhalve wedstrijd gereden.”

Hij moest zondag de wedstrijd in de achterhoede van het veld beginnen. Omdat Van der Poel vorig jaar heel weinig in het veld reed, is hij weggezakt op de ranglijst van de wereldbond UCI. Ondanks zijn start in de achterhoede schoof Van der Poel snel op naar de kop van de wedstrijd.

"Ik ben echt blij met mijn vorm, al is er nog wel werk nodig."

De beste veldrijder van Nederland had in Hulst nog het meest te duchten van wereldkampioen Tom Pidcock. De Brit leek op weg naar de tweede plaats, maar een val en de daaruit voortvloeiende materiaalpech deden hem opgeven.

Van der Poel wil komende winter zeker vijftien veldritten rijden en mikt op zijn vijfde wereldtitel, te behalen begin februari in Hoogerheide. "Ik ben echt blij met mijn vorm, al is er nog wel werk nodig om mijn topniveau te halen. Ik heb wel wat foutjes gemaakt, maar dat is normaal. Ik heb nog wel een paar wedstrijden nodig."

Bij de vrouwen eindigde Fem van Empel als tweede. Ze moest de zege aan haar landgenote Puck Pieterse laten, die voor de tweede week op rij een cross om de wereldbeker won. Pieterse profiteerde van materiaalpech bij Van Empel, winnaar van de eerste vier wereldbekerwedstrijden dit seizoen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!