Video

Explosie bij rijdende auto: vrouw (29) en dochter komen met de schrik vrij

29 november 2022 om 08:52 • Aangepast 1 december 2022 om 09:22
nl
Bij een explosie aan de Acaciasingel in Den Bosch is dinsdagochtend rond acht uur een auto beschadigd geraakt. De inzittenden, een 29-jarige vrouw en haar dochter, bleven ongedeerd. Ook een andere auto en de dakgoot van een huis raakten beschadigd.

Het explosief zou zijn afgegaan toen de auto de bocht omkwam en de Acaciasingel opreed. Door de klap is de volledige achterruit vernield. Ook is de onderkant van de auto ontzet. De politie onderzoekt of het explosief dat vanmorgen afging onder een auto in Den Bosch aan de auto was vastgeplakt, of dat het op straat lag.

"Er is op dit moment nog veel onduidelijk over de toedracht. Wij doen onderzoek. Daarbij houden we rekening met verschillende scenario's. Onder andere een explosievendeskundige komt naar de auto kijken. Ook zal er uitgebreid sporenonderzoek worden gedaan."

'We dachten dat het vuurwerk was'
Veel buurtbewoners zouden wakker zijn geschrokken van de knal. "Het was een enorme klap", vertelt een van hen. "Eerst dachten we dat het vuurwerk was, dat gebeurt hier wel vaker. Het is in ieder geval niet de eerste, en waarschijnlijk ook niet de laatste keer."

'Wie weet er meer?'
De politie wil in contact komen met mensen die het hebben zien gebeuren. "Uiteraard geldt dit ook voor mensen die meer over de achtergrond van het incident weten of die mogelijk al eerder iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de Acaciasingel."

Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!