Herman van der Zandt volgt Matthijs van Nieuwkerk op bij Top 2000 a gogo - Omroep Brabant

Herman van der Zandt volgt Matthijs van Nieuwkerk op bij Top 2000 a gogo

29 november 2022 om 20:16 • Aangepast 1 december 2022 om 10:04
nl
Herman van der Zandt presenteert dit jaar de Top 2000 a gogo. De geboren Bredanaar neemt het stokje over van Matthijs van Nieuwkerk, die door de NTR op een zijspoor werd gezet na een publicatie van de Volkskrant over grensoverschrijdend gedrag bij De Wereld Draait Door.
Profielfoto van ANP
Geschreven door

"We hebben in Herman een presentator gevonden die een liefhebber is van het programma, veel weet van muziek en veel ervaring heeft met programma’s die een breed publiek aanspreken. Het team van de Top 2000 verheugt zich erop om met Herman en Leo het Top 2000-café in te gaan", zegt Willemijn Francissen, mediadirecteur bij omroep NTR.

"Ik heb een brede muzieksmaak, maar ben toch ook vooral een kind van de jaren ’80."

Van der Zandt heeft er zin in. "De NTR heeft mij gevraagd om voor één keer gastheer te zijn van dit geliefde programma. Dat kan ik moeilijk naast me neerleggen. Het Top 2000-café is voor mij bekend terrein. Ik heb een brede muzieksmaak, maar ben toch ook vooral een kind van de jaren ’80. Samen met Leo en de redactie wil ik er een geweldige jaarafsluiting van maken."

De Top 2000-quiz, die normaal gesproken in aanloop naar de muzieklijst van Radio 2 wordt uitgezonden, wordt dit jaar geschrapt.

Muziekkenner Leo Blokhuis (links) presenteert dit jaar met een andere presentator aan zijn zijde (foto: ANP).
Muziekkenner Leo Blokhuis (links) presenteert dit jaar met een andere presentator aan zijn zijde (foto: ANP).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.