Almering stopt volgend jaar als algemeen directeur FC Den Bosch

1 december 2022 om 11:16 • Aangepast 2 december 2022 om 11:16
nl
FC Den Bosch neemt begin 2023 afscheid van algemeen directeur Rob Almering. De 57-jarige directeur, die voorlopig als adviseur bij de eerstedivisionist betrokken blijft, legt zijn werkzaamheden per 1 februari neer.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

FC Den Bosch, de nummer 13 van de Keuken Kampioen Divisie, kwam in het seizoen 2004-2005 voor het laatst in de Eredivisie uit. De club verwacht op korte termijn een opvolger te presenteren.

Almering kondigde aan het begin van het seizoen al aan bij de club dat hij wilde vertrekken. Het is tijd voor iets nieuws, zo zegt hij op de website van de club. "Sport is mijn passie en zal dat ook altijd blijven. Een volgende uitdaging zoek ik dan ook in de sportsector. Ik wens FC Den Bosch een toekomst waarin de realisatie van al haar potentieel een feit is. Dat, en veel winnende momenten. Want dat zijn de momenten waarop we FC op z’n mooist beleven!"

'Groeipotentie'
Toch is Almering nog niet meteen helemaal weg. Hij blijft voorlopig als extern adviseur aan de club verbonden. "Rob is in een lastige periode directeur van FC Den Bosch geweest. Hij heeft een aantal zeer ingewikkelde dossiers opgelost. Dit heeft de club toekomstperspectief en lucht gegeven", zo zegt Huub van Mackelenbergh, de voorzitter van de raad van commissarissen over het afscheid.

Hij is dan ook blij dat Almering zijn opvolger op die manier kan inwerken. "We zijn blij dat we een beroep kunnen blijven doen op Robs deskundigheid en senioriteit. In een adviseursrol kan hij een impactvolle bijdrage blijven leveren aan de groeipotentie van de club op een manier die hem naadloos past."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!