Baas betaalt in december alle boodschappen van zijn personeel

1 december 2022 om 21:23 • Aangepast 2 december 2022 om 20:53
nl
December dure maand? Niet als de baas de boodschappen betaalt. Een maand lang draait Joris Toonders, de eigenaar van het Bredase internetbedrijf Yonego, op voor alle boodschappen van zijn personeel. “Er is geen maximumbedrag", zegt Toonders over zijn kerstactie.
Profielfoto van Agnes van der Straaten
Geschreven door

“Het geschenk moest wel even landen bij iedereen in Breda” zegt Joris Toonders bescheiden. “Maar al heel snel was iedereen razend enthousiast.” Toonders praat met veel liefde over zijn bedrijf en personeel. Al op 15 jarige leeftijd begon hij ermee en nu, na 19 jaar, heeft hij inmiddels drie bedrijven. “Ik geloof in het geven van vertrouwen aan mijn mensen. Dat past in de cultuur van het bedrijf.”

“Je mag het zo duur en goedkoop maken als je zelf wil."

Dat vertrouwen wordt met deze boodschappen-kerstactie wel heel erg op de proef gesteld want Toonders heeft geen enkele voorwaarde aan de actie gekoppeld. “Je mag het zo duur en goedkoop maken als je zelf wil. Iedereen doet op een andere manier boodschappen. Er zijn mensen alleen en werknemers met een gezin. Iedereen doet de boodschappen die hij nodig heeft.”

De, veelal jonge, medewerkers van het internetbedrijf hebben allemaal een folder, een boodschappentas en een gouden enveloppe gekregen. In de enveloppe mogen de hele maand december de bonnetjes gestopt worden van de boodschappen die in de supermarkt, bij de bakker en de slager worden uitgegeven. Toonders heeft geen limiet gesteld: “Ik vertrouw al mijn collega’s en hoop dat iedereen er enorm van geniet”.

“Wat een onwijs lieve werkgever is dit.”

Op social media, waar Toonders de actie bekend maakte, zijn de reacties zoals te verwachten heel positief. “Wat een onwijs lieve werkgever is dit”, zegt iemand. “Benieuwd naar het eindbedrag”, zegt een ander.

Toonders had al eerder aandacht voor het welzijn van zijn personeel. In 2016 gaf hij partners van zwangere vrouwen al vier weken betaald zwangerschapsverlof. Hij hoeft met deze nieuwe kerstactie ook geen personeel te lokken: “Er willen genoeg mensen hier werken. Ik doe het vooral omdat ik het hartstikke leuk vind.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!