112-nieuws: fietser aangereden • Bergenaar (53) vermist - Omroep Brabant
Liveblog

112-nieuws: fietser aangereden • Bergenaar (53) vermist

6 december 2022 om 22:16 • Aangepast 15 december 2022 om 16:07
nl
In dit liveblog hielden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.14

Man (53) vermist in Bergen op Zoom

De politie van Bergen op Zoom is hard op zoek naar een 53-jarige man, die sinds maandagmiddag vermist wordt. Hij is voor het laatst gezien in de buurt van het station in Bergen op Zoom en zou vertrokken zijn in de richting van Halsteren. De man is licht getint, heeft een grijze baard en snor en zou zwarte kleding met daaronder beige sportschoenen dragen. Hij rijdt mogelijk op een matzwarte damesfiets.

17.43

Man aangehouden met wapens

Een wijkagent in Eersel heeft maandagmiddag een man aangehouden, die een luchtbuks en een gaspistool in zijn auto had liggen. Die waren niet van dodelijke vuurwapens te onderscheiden en zijn daarom verboden om bij je te hebben. De man bleek tijdens zijn fouillering ook hagelpatronen in zijn jas te hebben. De man is aangehouden en heeft de nacht doorgebracht op het bureau.

Foto: Instagram politie Eersel de Kempen
Foto: Instagram politie Eersel de Kempen
16.42

Dronken automobilist na bedrijfsfeestje

Een beginnend bestuurder is maandagnacht op de Gerstdijk in Helmond zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Een beveiliger waarschuwde de politie dat op het bedrijventerrein zo'n 20 mensen vuurwerk afstaken en alcohol dronken. Het bleek om een bedrijfsfeestje te gaan. De agenten besloten toch om een aantal feestvierders achter het stuur te testen op alcoholgebruik. De jonge bestuurder blies bijna vijf keer zoveel als toegestaan.

Foto: Politie Helmond
Foto: Politie Helmond
16.37

Tientallen garageboxen gecontroleerd

Op verschillende plekken in Budel zijn maandag ruim 80 garageboxen gecontroleerd. In drie daarvan werden spullen gevonden die met drugs te maken hadden. De controles werden uitgevoerd door het Dommelstroom Interventie Team (DIT), een samenwerking van de gemeenten Son en Breugel, Nuenen, Geldrop-Mierlo, Valkenswaard, Cranendonck en Heeze-Leende.

16.31

Man (62) overvallen in Rucphen

Een 62-jarige man uit Rucphen is maandagavond gewond geraakt, toen hij in zijn huis door drie mannen werd overvallen. Iets na vijf uur drongen ze binnen en mishandelden ze de man. Ze gingen er even later vandoor, onder andere met geld.

De politie zoekt drie mannen. De eerste was ongeveer 20 jaar, ongeveer 1,75 meter lang en droeg een rode jas met gele streep. De tweede was tussen de 1,60 en 1,70 meter lang, droeg zwarte kleding en had een masker voor zijn gezicht. De derde was tussen de 1,70 en 1,75 meter lang en droeg ook een zwarte hoodie en een masker.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
13.56

Voordeur van woning in Waalwijk opgeblazen

Bij een woning in de Puccinistraat in Waalwijk is vannacht een voordeur vernield. De bewoner meldde bij de politie dat ruiten in de voordeur door een explosie waren opgeblazen. "Mogelijk gaat het om vuurwerk. Of dat zo is, moet onderzoek uitwijzen", laat een woordvoerder van de politie weten.

Foto: Facebook politie Waalwijk
Foto: Facebook politie Waalwijk
13.24

Fietser gewond bij aanrijding met auto

Een fietser is vanmiddag gewond geraakt bij een aanrijding met een auto in Geldrop. Het ongeluk gebeurde iets na een uur op de Helze in Geldrop. De fietser is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Dave Hendriks / SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision.
12.23

Motorrijder omgekomen bij aanrijding met politiewagen

Op de Dr. Cuyperslaan in Eindhoven is rond 12.00 uur een motorrijder om het leven gekomen bij een aanrijding met een politiewagen. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Een andere eenheid van de politie, Zeeland-West-Brabant doet nu onderzoek naar het ongeluk om belangenverstrengeling te voorkomen.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
12.01

Treinverkeer tussen Tilburg en Boxtel hervat

Tussen Tilburg en Boxtel rijden weer treinen. Vanaf negen uur in de ochtend reden er geen treinen na een aanrijding. Dat laat de NS weten.

10.56

Restaurant in Halsteren in brand

In restaurant Dorpszicht aan de Dorpsstraat in Halsteren is vanmorgen rond vijf uur brand uitgebroken. Dat meldt de lokale omroep Zuidwest TV. De brand ontstond in een wasdroger. Een van de bewoners in de woning boven het restaurant is naar het ziekenhuis gebracht. De man had te veel rook ingeademd. De brandweer had het vuur snel onder controle en heeft het pand geventileerd.

10.16

Verkeershinder op A59 richting Den Bosch

De A59 richting Den Bosch is dicht bij afrit Vlijmen vanwege een ongeluk tussen drie personenauto's. Het overige verkeer gaat over de vluchtstrook langs de plaats van het ongeval. Het is nog niet bekend hoe laat de weg weer vrij zal zijn.

10.07

Agent breekt pols bij aanhouding

Bij de aanhouding van twee mannen, verdacht van het bezit van harddrugs, is gisterochtend in Oosterhout een agent gewond geraakt. Zijn pols is gebroken. Agenten zagen het duo, ieder in een auto naast elkaar, op een parkeerplaats bij de Pascallaan. Bij controle vond de politie in één voertuig hennep en zakjes drugs. Bij de aanhouding van beide mannen, verzette een van de verdachten zich hevig en raakte de agent gewond. De verdachten, een man van 20 jaar uit Breda en een man van 19 jaar uit Oosterhout, zijn aangehouden.

09.46

Verdachte in Made opgepakt voor stropen

Natuurinspecteurs hebben vandaag in de vroege ochtend een man opgepakt in zijn woning aan de Tuinbouwweg in Made. Hij wordt verdacht van stroperij. Bij de aanhouding zijn ook luchtdrukwapens, een zogeheten lange hond, lichtbakken en een voertuig in beslag genomen. Een tweede verdachte is gevraagd zich te melden op het bureau.

Wachten op privacy instellingen...
09.11

Geen treinen tussen Tilburg en Boxtel

Tussen Tilburg en Boxtel rijden er geen treinen door een aanrijding. Dat meldt de NS. Naar verwachting zal het treinverkeer op het traject om 12.15 uur weer op gang komen.

05.00

Gewonde bij ruzie in Helmond

Bij een ruzie in een huis aan de Langdonkstraat in Helmond is vannacht een 26-jarige man lichtgewond geraakt. Het slachtoffer is voor medische behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Wat er aan de ruzie vooraf is gegaan, is niet bekend. De politie is op zoek naar camerabeelden uit de omgeving. Vanwege een vreemde lucht in het huis deed de brandweer metingen. Volgens een 112-correspondent zijn er twee mensen aangehouden.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
03.10

Auto gaat in vlammen op

Een auto van het merk Mercedes is vannacht in de Schadewijk in Oss in vlammen opgegaan. Dat gebeurde kort na half twee in de Johan van Bijnenstraat. Toen de brandweer aankwam bij de brand was de auto al niet meer te redden. De oorzaak van de brand is onbekend.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
01.50

Overvallers steken gestolen auto in brand

Aan de Poeldonkweg in Den Bosch is gisteravond rond kwart voor tien een auto uitgebrand. Dat gebeurde op de doodlopende weg langs de snelweg A2. De auto, een Audi A4, zou kort daarvoor buit zijn gemaakt bij een beroving aan de Zuiderparkweg in Den Bosch. Bij de beroving zouden meerdere overvallers zijn betrokken.

De politie nam de bestuurder mee naar het bureau voor de aangifte. De brandende auto was niet meer te redden en is total loss. Waarom de man van zijn auto werd beroofd is niet duidelijk. De auto is weggesleept en de politie doet verder onderzoek. In de omgeving van de uitgebrande auto werd een pet gevonden. De pet is meegenomen voor sporenonderzoek.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Bij de uitgebrande auto werd een pet gevonden (Foto: Bart Meesters/SQ Vision)
Bij de uitgebrande auto werd een pet gevonden (Foto: Bart Meesters/SQ Vision)
21.35

N69 weer vrij na ongeluk

Na het ongeluk tussen twee auto's en een vrachtwagen, was de Luikerweg (N69) in Valkenswaard in beide richtingen afgesloten. De crash zorgde voor een enorme ravage. Na het ongeluk moest de brandweer de beknelde bestuurder van een van de auto's bevrijden. Er landde ook een traumahelikopter. De weg is inmiddels weer vrij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone