Oranje speelt vrijdag, maar je hebt een concert- of theaterkaartje: wat nu?

6 december 2022 om 20:00 • Aangepast 7 december 2022 om 09:19
nl
Je zult al maanden een kaartje hebben voor een concert van je favoriete band op komende vrijdagavond. En dat terwijl Nederland dezelfde avond op het WK de kwartfinale tegen Argentinië speelt. Dan heb je een dik vet probleem! Maar niet bij poppodium De Pul in Uden. Dat schuift het concert gewoon op waardoor je kunt juichen voor Oranje en daarna voor je lievelingsband.
Profielfoto van Valerie van den Broek
Geschreven door
Valerie van den Broek

Veel theaters en poppodia in Brabant laten hun shows vrijdagavond gewoon doorgaan zoals gepland, maar De Pul brengt de kwartfinale naar de muziekliefhebbers.

De muziekfans kunnen om acht uur in de grote zaal samen naar het WK kijken. Dit heeft het poppodium samen met de Brabantse rockband 'Voltage' besloten na een overleg op maandag. Ze verplaatsen hun hoofdact een uur naar achter om plaats te maken voor de kwartfinale. "Ik hoop dat we er met z'n allen er een nog groter feest van kunnen maken", vertelt woordvoerder Callum Stamp.

"Mensen die het te laat vinden krijgen gewoon hun geld terug."

De deuren gaan om zeven uur open voor het voorprogramma, waarna de gasten om acht uur verhuizen naar de grote zaal om de kwartfinale op een groot scherm te kunnen bekijken. De band begint nu om tien uur.

Maar niet iedereen is daar even blij mee. "We krijgen wel wat boze telefoontjes van mensen die al kaartjes hebben gekocht", zegt Stamp. "Mensen die het te laat vinden krijgen gewoon hun geld terug. Veel muziekliefhebbers zijn blijkbaar geen voetbalfans."

Poppodium 013 in Tilburg gaat om die reden niks met het WK doen. Daar speelt komende vrijdag het Britse muziekduo Young Gun Silver Fox. "Mensen komen speciaal voor die band, ze hebben hun tickets al acht maanden geleden gekocht", vertelt hoofdprogrammeur Ruud Lemmen. "Als we het anderhalf uur verplaatsen wordt het zo laat dat mensen niet meer naar huis kunnen met de trein."

"Als Oranje verliest hebben we supergoede muziek als troost."

Volgens Callum Stamp van De Pul in Uden staat de band vrijdagavond op nummer één. "De WK-sfeer is niet heel belangrijk. De wedstrijd komt op een groot doek, we hebben bitterballen en drankjes, en dat vinden we prima zo!"

Of hij zicht durft te wagen aan een gokje op de uitslag? "Niet echt. Je moet natuurlijk altijd rekening houden met een nederlaag", zegt hij. "Maar dan als troost hebben we dan supergoede muziek van Voltage!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!