Voetbalrellen leveren club wedstrijd zonder uitsupporters op - Omroep Brabant

Voetbalrellen leveren club wedstrijd zonder uitsupporters op

6 december 2022 om 18:00 • Aangepast 15 december 2022 om 16:26
nl
De aanklager betaald voetbal heeft FC Den Bosch op de vingers getikt voor rellen rond de wedstrijd tegen Willem II. Een deel van de supporters raakte slaags en het bezoekersvak werd ontruimd door de ME. Voor het afsteken van vuurwerk tijdens de wedstrijd tegen TOP Oss krijgt de club geen straf. Als straf voor de rellen moet FC Den Bosch op 16 december zonder publiek tegen Helmond Sport spelen.
Profielfoto van Liam Toll
Geschreven door

Direct na de wedstrijd tegen Willem II nam Den Bosch afstand van het gedrag van een deel van de eigen aanhang. Daarom besloot de Bossche club kort daarna al om geen supporters mee te nemen naar de twee eerstvolgende uitwedstrijden. Door de uitspraak volgt er dus nog een uitwedstrijd zonder Bossche aanhang.

Wedstrijd tegen TOP Oss
Tijdens de wedstrijd tegen TOP Oss werd er onder andere vuurwerk afgestoken en naar het veld gegooid. Er werd gevochten tussen de supporters van beide teams, stoelen gesloopt en mee gegooid en een beveiliger werd mishandeld. De aanklager betaalt voetbal heeft laten weten dat deze zaak geen staartje krijgt.

Algemeen directeur van FC Den Bosch, Rob Almering, laat weten dat hij blij is met de conclusie van de aanklager. De aanklager vindt dat er door de club en de supportersvereniging al veel verantwoordelijk is genomen om herhaling te voorkomen en vindt de straf dan ook genoeg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.