Bibberen in het bad: klachten over watertemperatuur in Center Parcs - Omroep Brabant

Bibberen in het bad: klachten over watertemperatuur in Center Parcs

8 december 2022 om 07:00 • Aangepast 15 december 2022 om 17:02
nl
Bibberen, blauwe lippen en een sjaal aan tijdens het eten. Op de recensiepagina van Center Parcs De Kempervennen regent het klachten over de lage temperaturen in het vakantiepark. Vervelend, maar onvermijdelijk, laat een woordvoerder weten. "We doen het niet om geld te besparen, maar omdat de overheid dit van ons vraagt."
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

Het zijn niet de beoordelingen waar je als vakantiepark op zit te wachten: "Huisje tocht enorm, zwembad erg koud. Weekend Kempervennen viel enorm tegen." En: "De openhaard is om te lachen, geeft helemaal geen warmte. De blokken die verkocht worden kosten goud, maar geven nul warmte."

Of: "Het grote zwembad is ijskoud. Zoontje had na 5 minuten paarse lippen." Een vrouw vertrok zelfs eerder. "Ik had geen zin om nog te zwemmen in dat koude bad."

Woordvoerder Marthijn Tabak van Center Parcs bevestigt dat de vakantieparken proberen te bezuinigen. "Maar dat is geen financiële besparing", benadrukt hij. "De overheid vraagt ons en andere bedrijven om ons gas- en elektraverbruik met 15 procent terug te dringen. Wij nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid."

"Het water in het golfslagbad is teruggebracht van 30 naar 28 graden."

Wat dat in de praktijk betekent? "De verwarming in de huisjes heeft een limiet van 21 graden. Er zijn natuurlijk gasten die de kachel liever op 24 graden zetten, maar we moeten met z'n allen accepteren dat dat nu even niet meer kan."

Dat geldt ook voor het tropische zwemparadijs. "Het water in het golfslagbad is afgelopen zomer al teruggebracht van 30 naar 28 graden. Inderdaad iets lager dan mensen gewend zijn en dus zorgt dat af en toe voor opmerkingen. Dan proberen we uit te leggen waarom we zo'n maatregel nemen."

Dat wil niet zeggen dat het park de kritiek laat voor wat het is. Integendeel: "We nemen het heel serieus. In de zomer- en herfstmaanden kregen we eigenlijk amper klachten, maar nu merken we toch dat het minder prettig is voor gasten. Daarom hebben we besloten de temperatuur van het zwembadwater in ieder geval weer een graadje te verhogen."

Goed nieuws voor gasten die vanaf donderdag naar De Kempervennen afreizen dus: die zwembroek en bikini kunnen gewoon mee de koffer in.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.