Mogen de schaatsen uit het vet? 'Dat kan maar zo'

10 december 2022 om 08:36 • Aangepast 19 december 2022 om 09:54
nl
De vrieskou zorgt deze ochtend voor ijs op de autoruiten in onze provincie. Dat wordt dus krabben als je de weg op moet. Na het weekend daalt de temperatuur nog verder. Misschien kunnen we later deze week zelfs schaatsen op natuurijs, zegt weervrouw Roosmarijn Knol.
Profielfoto van Suzan van Loenen
Geschreven door

Maar eerst naar de start van dit weekend: die bestaat uit mist en gladheid. Het KNMI waarschuwt daarom met code geel. Vooral in het midden en westen van Brabant blijft de mist zaterdagochtend lang hangen. De zon komt er maar moeilijk doorheen, waardoor de temperatuur laag blijft. In de hele provincie komt het kwik amper boven het vriespunt uit.

Schaatsweer
Ook na het weekend blijft het koud. Komt er schaatsweer aan? "Ja, dat kan", zegt Roosmarijn Knol van Weerplaza. "Als de nachten helder zijn, kan het -5 of -6 graden worden. Dan kan er natuurijs ontstaan." Schaatsen op sloten en grotere plassen lukt nog niet, doordat het diepere water niet bevriest. "Maar schaatsen op een ondergelopen weiland, dat kan denk ik wel."

Waarschijnlijk is dat in het midden van de week. Woensdag is de kans op natuurijs het grootst, volgens Knol. Na donderdag is het onzeker wat het weer doet. "Het kan zijn dat de kou aanhoudt, maar er kan ook zachter weer komen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!