Al 7000 stemmen voor de Brabander van het Jaar en jij kan ook nog meedoen

12 december 2022 om 19:00 • Aangepast 23 december 2022 om 10:24
nl
Al meer dan zevenduizend mensen hebben gestemd op hun favoriet voor de titel Brabander van het Jaar 2022. Heb jij je stem nog niet uitgebracht? Het kan nog!
Profielfoto van Imke van de Laar
Geschreven door

De spanning stijgt. Wie mag zich de Brabander van het Jaar 2022 gaan noemen? Je kan nog een paar dagen stemmen. Ga naar omroepbrabant.nl/brabandervanhetjaar.nl en kies jouw favoriet. De stembus is nog geopend tot en met vrijdag 16 december.

Wordt het Francis, die al tien jaar taarten bakt voor kinderen van de voedselbank? Of Marij, die iedere dag als vrijwilliger helpt in zorgcentrum Leenderhof? We zetten alle genomineerden nog even op een rijtje.

Marij Beijer uit Leende

Marij Beijer
Marij Beijer

Er zijn flink wat handen te kort in de zorg. En dus springt Marij bij waar ze maar kan. Ze is al een tijdje met pensioen, maar nog iedere dag komt ze helpen in verzorgingshuis Leenderhof.

Mari van Berloo uit Heeswijk-Dinther

Mari van Berloo
Mari van Berloo

Mari trekt zich het leed van vluchtelingen en asielzoekers erg aan. Daarom staat hij dag en nacht voor ze klaar. Hij probeert ze Nederlands te leren, geeft fietsles en organiseert iedere week een spel- en ontmoetingsavond in het gemeenschapshuis.

Nick Weterings uit Tilburg

Nick Weterings
Nick Weterings

Nick is pas vijftien jaar oud, maar al jarenlang vrijwilliger in de zorg. Hij komt elke vrijdag helpen in woonzorgcentrum Den Herdgang. Nick schenkt koffie in, gaat wandelen met de bewoners en speelt spelletjes met hen.

Francis Bernaards uit Steenbergen

Francis Bernaards
Francis Bernaards

Ieder kind verdient op z'n verjaardag een mooie taart. Ook als ouders daar geen geld voor hebben. Daarom bakt Francis speciaal voor de kinderen van de voedselbank de meest prachtige verjaardagstaarten.

Sten Janssen

Sten Janssen (foto: Omroep Brabant)
Sten Janssen (foto: Omroep Brabant)

Sten is negen en slijpt samen met zijn vader messen voor het goede doel. Al het geld dat hij verdient gaat naar onderzoek naar de behandeling van hersenstamkanker. Zijn broer Wies is daaraan overleden. Sten heeft al meer dan 45.000 euro ingezameld.

Op 1e kerstdag vanaf kwart voor zes (en daarna ieder uur herhaald) zie je op Omroep Brabant in een speciaal tv-programma en online wie zich de Brabander van het Jaar 2022 mag noemen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.