Liveblog

112-nieuws: 137 mensen appen achter stuur • mislukte ramkraak op juwelier

13 december 2022 om 19:26 • Aangepast 21 december 2022 om 16:28
nl
In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten

Liveblog

21.14

Onderzoek naar mogelijk drugslab gaat woensdag verder

De politie gaat het onderzoek naar een mogelijk drugslab in een Eindhovens bedrijfspand woensdag voortzetten. Dat heeft de politie gemeld. Dinsdagmiddag viel de politie het gebouw aan de Hooge Zijde binnen. Daarbij is een persoon aangehouden.

20.25

Noodreparatie aan de A50 na ongeval

Er is een noodreparatie nodig aan het asfalt van de A50 voor Oss. Hierdoor blijf de rechterrijstrook nog tot later in de avond en mogelijk zelfs in de nacht afgesloten. Dat laat Rijkswaterstaat weten. Aanleiding is een ongeval op de snelweg waarbij een paardentrailer en een Tesla in brand vlogen. Hierdoor ging de A50 tijdelijk dicht en was er tot ruim een uur vertraging voor het verkeer.

19.31

Hennepkwekerij gevonden in Erp

Bij een politiecontrole in Erp is dinsdagmiddag een hennepkwekerij gevonden. In de kwekerij stonden 260 planten en de kwekerij stond er al langere tijd. De politie doet onderzoek en heeft de auto van een verdachte in beslag genomen.

(Foto: Gemeente Meierijstad)
(Foto: Gemeente Meierijstad)
(Foto: Gemeente Meierijstad)
(Foto: Gemeente Meierijstad)
19.21

137 mensen krijgen boete voor appen achter het stuur

137 automobilisten zijn vandaag bekeurd op de A2, A67, A58 en A50, omdat ze achter het stuur bezig waren met hun telefoon. De politie reed rond in een touringcar en onopvallende politiewagens om bestuurders die de fout in gingen te bekeuren.

In totaal werden er 182 boetes uitgedeeld, waarvan dus 137 voor appen achter het stuur. Waarvoor de andere boetes waren, is niet bekendgemaakt.

Zo gaat de politie vanuit een touringcar te werk om appende bestuurders op de bon te slingeren.

Wachten op privacy instellingen...
18.32

Mislukte ramkraak in Valkenswaard

Bij meerdere pogingen van ramkrakers om binnen te komen bij Bax Juweliers aan de Eindhovenseweg in Valkenswaard is maandagavond veel schade ontstaan aan de pui en rolluik. Volgens Bax hebben de ramkrakers zes keer geprobeerd om binnen te komen met een grote witte bus. Uiteindelijk is het niet gelukt en hebben de daders de bus achtergelaten op straat. De politie doet onderzoek.

18.02

Bestuurder betrapt met 159 kilometer per uur op A58

Een haastige automobilist is dinsdag op de A58 richting Moergestel door agenten betrapt. De bestuurder reed met 159 kilometer per uur over de snelweg. Ook haalde hij volgens de politie een medeweggebruiker rechts in en maakte hij zich schuldig aan bumperkleven. Voor het overtreden van de maximumsnelheid met 59 kilometer moest hij direct zijn rijbewijs inleveren.

17.40

A50 bij Veghel dicht na ongeval

De snelweg A50 is bij Veghel dicht na een ongeval in de richting Eindhoven naar Oss. Dat meldt de ANWB. Het verkeer moet omrijden over de A2 en de A59 via Den Bosch. Er staan in beide richtingen lange files op de A50 en de vertraging in noordelijke richting loopt op tot ruim een uur.

Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Wachten op privacy instellingen...
17.28

Opnieuw voorzorgslanding door zelfde Hercules-vliegtuig

Een Herculesvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht heeft dinsdagmiddag een voorzorgslanding gemaakt op vliegbasis Eindhoven. Hetzelfde toestel maakte op maandag al een voorzorgslanding op de basis. Ook dinsdag betrof het een storing in een van de motoren.

Wachten op privacy instellingen...
16.43

Inval politie in bedrijfspand waar mogelijk drugslab is verscholen

In een bedrijfspand aan de Hooge Zijde in Eindhoven is vermoedelijk een drugslab ontdekt. De politie omsingelde de loods dinsdagmiddag rond drie uur en viel daarna binnen. Er is een persoon aangehouden, meldt de politie. Over de mogelijke omvang en de aard van de drugsproductie, kan de politie nog niets zeggen. De Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) is aanwezig. Dit team wordt ingeroepen bij het opruimen van gevaarlijke chemische stoffen.

14.46

Man in scootmobiel belandt in water

Een man in een scootmobiel is in het water terechtgekomen in een parkje aan de Burgemeester Sweensstraat in Helmond. De man is zojuist door de brandweer uit het water gehaald. Hij is niet gewond geraakt.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
14.24

Brand in school Tilburg

Er woedt sinds kwart over twee vanmiddag brand bij het Reeshof College aan de Warmondstraat in Tilburg. De school is ontruimd, meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio. De brand zou woeden in de kleedkamer bij de gymzaal. Het gerucht gaat dat er vuurwerk zou zijn afgestoken in die kleedkamer.

14.19

Seinstoring

Tussen Helmond en Horst-Sevenum reden sinds het begin van de middag een tijdje geen treinen vanwege een seinstoring. Sinds twee uur zijn de beperkingen voorbij en rijden de treinen hier weer volgens schema.

13.51

Vrachtwagen op vluchtstrook A16

Een vrachtwagenchauffeur heeft een proces-verbaal gekregen omdat hij zijn vrachtwagen op de vluchtstrook naast de A16 parkeerde. Een weginspecteur van Rijkswaterstaat vermoedt dat de bestuurder van daaruit waarschijnlijk naar verzorgingsplaats Hazeldonk is gelopen.

Wachten op privacy instellingen...
13.32

Problemen op het spoor

Het treinverkeer ondervindt vandaag veel hinder, onder meer rond Eindhoven, Tilburg en Den Bosch. Volgens ProRail komen de problemen door storingen 'van verschillende aard' en door drukte op de verkeersleidingsposten. Zo is er een systeem dat helpt bij afhandelingen van storingen, maar dat kampt nu zelf met een storing. Dat betekent dat medewerkers bij storingen op het spoor alle aanpassingen handmatig moeten doorvoeren. ProRail zegt 'met man en macht' te werken om de treinen te laten rijden.

13.23

Gewonde bij ongeluk in Oss

Bij een ongeluk bij een appartementencomplex aan het Heschepad in Oss is vanmiddag iemand gewond geraakt. Vanwege de ernst van de situatie kwam een traumaheli naar het Heschepad. Het slachtoffer is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Vanwege de ernst van de situatie in Oss kwam een traumaheli naar het Heschepad (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
Vanwege de ernst van de situatie in Oss kwam een traumaheli naar het Heschepad (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
13.06

Brandweer opgeroepen voor openen gebouw

De brandweer werd rond kwart voor twaalf vanochtend door de politie opgeroepen om de toegang open te maken van een gebouw aan de Meerbosweg in Erp. Waarom de politie dit pand wilde binnengaan, is niet bekendgemaakt. "In het doodlopende straatje staan meerdere politievoertuigen, ook iemand van Brabant Water is aanwezig", laat een 112-correspondent weten.

Diverse politieauto's aan de Meerbosweg in Erp (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Diverse politieauto's aan de Meerbosweg in Erp (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Waarom de hulpdiensten werden opgeroepen in Erp, is niet bekendgemaakt foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Waarom de hulpdiensten werden opgeroepen in Erp, is niet bekendgemaakt foto: Sander van Gils/SQ Vision).
11.38

Politieonderzoek in Tilburg

Er is een politieonderzoek aan de gang bij een bedrijf aan de Hoogvensestraat in Tilburg. Twee mannen zijn vanmorgen aangehouden op verdenking van het faciliteren van drugslabs. "Meer informatie volgt later", laat een politiewoordvoerder weten.

Het politieonderzoek vindt plaats aan de Hoogvensestraat in Tilburg.
Het politieonderzoek vindt plaats aan de Hoogvensestraat in Tilburg.
Twee mannen zijn in Tilburg aangehouden op verdenking van het faciliteren van drugslabs.
Twee mannen zijn in Tilburg aangehouden op verdenking van het faciliteren van drugslabs.
11.29

Deel A2 dicht na ongeluk

De rechterrijstrook van de A2 van Maastricht richting Eindhoven is sinds kwart over elf afgesloten bij knooppunt Batadorp na een ongeluk. De afsluiting van de rijstrook leidde rond kwart voor twaalf tot een vijf kilometer lange file vanaf knooppunt De Hogt.

11.11

Auto vat vlam op A27

De A27 van Breda richting Gorinchem werd rond kwart voor elf vanochtend afgesloten nadat daar een auto vlam vatte. Dit gebeurde vlakbij Nieuwendijk. De auto brandde volledig uit. De bestuurster kwam met de schrik vrij. De afsluiting van de weg leidde rond twaalf uur tot een zes kilometer lange file vanaf knooppunt Hooipolder. Het verkeer werd over de vluchtstrook geleid. Ook op de weg van Gorinchem richting Breda ontstond een file. Ook daar werd vanwege de autobrand een rijstrook afgesloten. De problemen op de weg hielden aan tot het begin van de middag.

De auto op de A27 brandde volledig uit (foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision).
De auto op de A27 brandde volledig uit (foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision).
Wachten op privacy instellingen...
11.02

Gewonde bij botsing

Bij een kopstaartbotsing op de A17 bij Moerdijk, tussen een bestelbus en een auto, is vanochtendiemand gewond geraakt. Dat meldt een weginspecteur van Rijkswaterstaat. Vanwege de botsing werd de rechterrijstrook van de A17 van Roosendaal richting Dordrecht afgesloten.

Wachten op privacy instellingen...
10.09

Voor duizenden euro's aan materialen gestolen

Bij het bedrijf Keukenloods aan de Hestiastraat in Tilburg is vrijdag voor zo'n 12.000 euro aan materiaal gestolen. De politie vermoedt dat dit tussen kwart over negen en kwart voor tien 's avonds gebeurd is. De politie vraagt mensen die iets verdachts hebben gezien zich te melden. "Hornbach was op dat moment nog open. De kans is groot dat er iemand iets gezien heeft."

Wachten op privacy instellingen...
09.48

Vrachtwagens weggestuurd van A16

Twee vrachtwagenchauffeurs zijn vanochtend weggestuurd van de vluchtstrook naast de A16 bij Streepland. Daar hadden zij hun vrachtwagens geparkeerd om even te pauzeren. Een weginspecteur van Rijkswaterstaat zag dit en sprak hen aan.

Wachten op privacy instellingen...
09.10

Meisje met fiets onder bestelbus

Op de Gasstraat Oost in Oss is vanochtend een meisje met haar fiets onder een bestelbus terechtgekomen. De brandweer moest eraan te pas komen om het meisje te bevrijden. De fietsster is door ambulancemedewerkers onderzocht, maar hoefde wonderwel niet naar een ziekenhuis gebracht te worden. Samen met haar moeder is ze naar huis gegaan. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt onderzocht.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
07.15

Schuurtjes in brand bij huis in Oosterhout

Bij een huis in de Willemstraat in Oosterhout zijn vanochtend twee schuurtjes door brand verwoest. Het vuur brak rond halfzeven uit. De brandweer was met drie bluswagens uitgerukt en had het vuur snel onder controle. De brandweer kon nog twee gasflessen in veiligheid brengen.Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht.

(Foto: Noah Johan)
(Foto: Noah Johan)
Foto: Jeroen Stuve/SQVision
Foto: Jeroen Stuve/SQVision
07.10

Oponthoud bij Belgische grens richting Breda na ongeluk met twee vrachtwagens

Op de A16 is vlakbij de Belgische grens in de richting van Breda vanochtend een ongeluk gebeurd. Daarbij waren twee vrachtwagens betrokken. Een rijstrook werd afgesloten en het wegdek moest worden gereinigd. De afsluiting van de rijstrook leidde rond halfacht tot een file van iets meer dan twee kilometer.

Wachten op privacy instellingen...
06.15

Auto beschoten tijdens achtervolging, kogelinslagen in een van de auto's

Tussen Uden en Boekel heeft gisteravond een achtervolging tussen twee auto's plaatsgevonden, waarbij geschoten is. Dat meldt de politie. Bij de achtervolging vielen geen gewonden. Rond halftien kreeg de politie melding van een achtervolging waarbij twee auto's betrokken waren. Tijdens de rit is vanuit de ene auto geschoten op de andere auto. Voor zover bekend is nog niemand aangehouden.

LEES OOK:
Auto beschoten tijdens achtervolging, kogelinslagen in een van de auto's

21.30

KNMI waarschuwt voor gladde wegen: code geel

Het KNMI waarschuwt sinds gisteravond voor plaatselijke gladheid in Brabant. Er geldt daarom tot het middaguur code geel. De waarschuwing geldt ook voor de provincies Limburg, Gelderland, Zeeland, Utrecht en Zuid-Holland. Volgens het KNMI moet het verkeer vooral rekening houden met (fiets)bruggen en viaducten waar het spekglad kan worden.

Een strooiwagen in Eindhoven (archieffoto: Rob Engelaar/ANP).
Een strooiwagen in Eindhoven (archieffoto: Rob Engelaar/ANP).
20.21

Vrouw ademt teveel rook in bij brand zorginstelling

Een bewoonster van een zorginstelling aan de Laan van Voorburg in Vught is maandagavondgewond geraakt bij een brand in het complex. De vrouw had teveel rook ingeademd. Ze is onder begeleiding van een trauma-arts in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De brand brak kort na zeven uur in de avond uit en was snel onder controle.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!