Eerste marathon op natuurijs: schaatser Ariëns is er al dagen klaar voor

14 december 2022 om 11:46 • Aangepast 21 december 2022 om 16:49
nl
Marathonschaatser Crispijn Ariëns uit Boxtel heeft zijn speciale materiaal al sinds zaterdag klaar liggen. En woensdagavond is het dan zover: de eerste marathon op natuurijs in het Friese Burgum. "We gaan weer beginnen!" zegt Ariëns woensdagochtend enthousiast.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

"De eerste marathon op natuurijs, ook al is het op een ondergelopen baantje, is altijd belangrijk. Die wil je winnen", gaat Ariëns verder. Waarbij hij meteen benadrukt dat zijn ploeg, Reggeborgh, echt als ploeg voor die overwinning zal gaan. "Ligt een van ons in kansrijke positie dan offeren we ons allemaal voor diegene op."

Met de benen van Ariëns zit het naar eigen zeggen goed. "Ik heb al drie dagen kunnen rusten", lacht hij.

Of de marathon woensdagavond het begin van een reeks van wedstrijden op natuurijs zal zijn, weet de schaatser nog niet. Hij hoopt dat er in elk geval donderdagochtend nog een zal volgen. En dan misschien vrijdag nog een. Hoewel er vrijdagavond en ook zaterdag (in Breda) alweer 'gewone' marathons op het programma staan voor de Marathon Cup, op kunstijs dus.

"Een Elfstedentocht!? Het helpt dat het nu al even zo koud is."

Drukke dagen dus voor Ariëns en zijn collega's, maar dat maakt hem niet uit. Hij vindt het alleen maar mooi: schaatsen op natuurijs. Of hij stiekem al wat verder kijkt en denkt aan die ene wedstrijd. Die ultieme tocht in Friesland. "Ik wacht rustig af", geeft hij aan.

Maar de tocht der tochten is volgens Ariëns echt nog ver weg. "Al helpt het dat het nu al even zo koud is. De grond en ook het water is nu immers al flink afgekoeld. Wanneer dan de echte kou uit het oosten komt, kan het snel gaan", zegt hij hoopvol.

Maar nu eerst woensdagavond rondjes rijden in Burgum dus. Hij stapt sowieso met 'een speciaal gevoel' in de auto op weg naar Friesland.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!