Stelende postbode krijgt twee weken voorwaardelijke gevangenisstraf

19 december 2022 om 18:07 • Aangepast 20 december 2022 om 08:32
nl
Een dertigjarige medewerkster van PostNL is maandag een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken opgelegd. Terwijl zij aan de lopende band in het distributiecentrum post sorteerde, opende ze pakketten en stopte de inhoud daarvan in haar tas. De rechtbank achtte de feiten bewezen.
Profielfoto van Loïs Verkooijen
Geschreven door

Tijdens de nachtdienst van de vrouw werden geopende dozen gevonden onder de lopende band waar zij aan het werk was. In haar tas werden twee opladers en een iPhone gevonden. Ook waren er camerabeelden waarop te zien was hoe de vrouw de zendingen openmaakte en de inhoud onder haar kleding stopte. De vrouw bekende de diefstal.

Niet opdagen
In een lege rechtszaal eiste de officier van justitie een, naar eigen zeggen, zware straf van drie weken cel. Justitie vindt dat werkgevers moeten kunnen vertrouwen op hun werknemers. Daarnaast moeten mensen erop moeten kunnen vertrouwen dat pakketjes die ze bestellen niet zomaar worden geopend.

De rechter ging deels mee in de eis van het Openbaar Ministerie. Voor de rechtbank weegt mee dat de Roemeense vrouw niet kwam opdagen en haar adres niet bekend is. Een taakstraf opleggen, zoals gebruikelijk bij dit soort vergrijpen, vond de rechter daarom zinloos. Als de reclassering de vrouw niet kan bereiken, heeft een taakstraf weinig nut.

Omdat de vrouw niet eerder met justitie in aanraking is gekomen, legde de rechter alleen een voorwaardelijke straf op.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.