Danny van Trijp verslaat legende bij debuut op WK darts: 'Had geen zenuwen'

20 december 2022 om 06:30 • Aangepast 27 december 2022 om 15:30
nl
Danny van Trijp (25) heeft voor een verrassing gezorgd tijdens zijn debuut op het PDC WK darts in Londen. De darter uit Etten-Leur versloeg legende Steve Beaton maandagavond in de eerste ronde met liefst 3-0.
Profielfoto van Peter de BekkerProfielfoto van ANP
Geschreven door

Van Trijp was duidelijk beter dan zijn 58-jarige tegenstander, die maandagavond al voor de 32e keer aan een WK darts meedeed. Van Trijp won de eerste twee sets met 3-1. "Steve miste toen een paar belangrijke dubbels", blikte Danny na de wedstrijd terug. "Maar daarna ging Steve beter spelen en kreeg ik het warm op het podium."

"Ik heb meestal een beetje gezonde spanning nodig."

Van Trijp kwam in de derde set 2-0 achter, maar slaagde erin het duel toch weer te kantelen. "Ik dacht: je staat in sets 2-0 voor, maak je niet druk." Hij kwam terug tot 2-2 en besliste de wedstrijd vervolgens bij zijn eerste poging. Een finish van 67 bezorgde hem een plek in de tweede ronde van het WK.

Volgens Van Trijp, die eerder dit jaar al twee Challenge Tour-toernooien op zijn naam schreef, had hij helemaal geen zenuwen voor aanvang van zijn WK-debuut. "Dat baarde me zorgen, want ik heb meestal een beetje gezonde spanning nodig. Maar ik ging daar staan en alles viel gewoon. Ik kon me ook goed afsluiten voor het geluid uit het publiek."

"Ik wist dat Beaton niet altijd op zijn best is in de eerste ronde."

Hij wist dat hij met Beaton een legende trof. De Engelsman werd in 1996 nog wereldkampioen bij de concurrerende bond BDO. "Ik had dit van tevoren dan ook niet verwacht", gaf hij toe na de match. "Maar ik had me ingelezen en wist dat Beaton niet altijd op zijn best is in de eerste ronde. Dat klopte, want hij speelde niet goed."

In de tweede ronde moet Danny het opnemen tegen Jonny Clayton. De Welshman is een van de outsiders voor de titel en de huidige nummer zeven van de wereld.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!