Drie overvallers met vuurwapen en messen slaan toe in woonwijk

21 december 2022 om 07:01 • Aangepast 22 december 2022 om 06:47
nl
De bewoner van een huis aan de Achterste Akker in Nuenen is dinsdagnacht het slachtoffer geworden van een gewapende overval. De man werd door drie overvallers gedwongen zijn huis binnen te gaan. Dit gebeurde onder bedreiging van een vuurwapen en messen toen hij iets na half een samen met een vriend thuiskwam van een avond uit.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De bewoner en de andere man raakten niet gewond. Ze wisten na enige tijd te ontkomen en konden uiteindelijk zelf de politie waarschuwen.

De overvallers doorzochten het huis, namen verschillende spullen mee en gingen er vervolgens vandoor. Wat ze precies hebben buitgemaakt, maakt de politie in het belang van het onderzoek niet bekend. Hoe de daders er vandoor zijn gegaan, is nog niet duidelijk.

Er is nog veel onduidelijk over wat zich precies in het huis heeft afgespeeld, zo laat de politie woensdagmiddag weten. Het technisch onderzoek in en om het huis aan de Achtste Akker gaat woensdag verder.

Voetafdrukken
De politie zocht direct na de melding van de overval in de buurt nog naar de daders. Dit zonder resultaat. Bij de zoektocht werd onder meer een politiehond ingezet.

In de achtertuin bij het huis deed de politie ook 's nachts al uitgebreid onderzoek. Onder meer voetafdrukken in het zand werden bekeken.

Nieuwbouwwijk
De wijk waar de overvallers toesloegen, is een nieuwbouwwijk. Veel buurtbewoners zeggen niks gezien of gehoord te hebben van de overval. "De huizen hier zijn rond juni opgeleverd en blijkbaar dus heel goed geïsoleerd. Niemand in de buurt heeft iets gehoord. Ik zou ook niet weten bij wie het is gebeurd", zegt een buurtbewoonster.

De wijk waar de overvallers toesloegen.
De wijk waar de overvallers toesloegen.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!