Video

Fietser (61) overleden bij ongeluk, automobilist aangehouden

21 december 2022 om 13:33 • Aangepast 28 december 2022 om 16:42
nl
Bij een ernstig ongeluk in Tilburg is woensdagmiddag een fietser (61) overleden. Een andere fietsster (72) is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Een automobilist (37) is opgepakt en zit vast. Dat meldt de politie.
Profielfoto van Joris van Duin
Geschreven door
Joris van Duin

De ravage op de Ringbaan-Oost bij de kruising met de Gelrebaan, waar het ongeval gebeurde, is groot. Twee auto's zijn zwaar beschadigd. Op het fietspad en midden op de weg liggen twee fietsen. Ook is een huis geraakt.

Veel te hard
Volgens een 112-correspondent heeft de automobilist rond half een een fietser geraakt bij de oversteekplaats. Daarna reed de bestuurder een reclamezuil uit de grond en schepte die een tweede fietser. Die reed tientallen meters verderop op het fietspad. Tegen een geparkeerde auto zou de bestuurder tot stilstand zijn gekomen.

Buurtbewoners zeggen dat de automobilist na het ongeval uit zijn raam is geklommen en ervandoor ging. De politie zou hem kort daarna hebben opgepakt. Getuigen zeggen dat hij veel te hard over de Ringbaan-Oost reed. Er worden snelheden van meer dan 100 kilometer per uur genoemd.

Weg afgesloten
De politie doet onderzoek naar hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Daarom blijft de Ringbaan-Oost tussen kruisingen met de Wagenaarstraat en de Gelrebaan voorlopig gesloten.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Corrado Francke.
Foto: Corrado Francke.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!