Liveblog

112-nieuws: auto rijdt door na botsing • gewonde bij bedrijf in Oss

23 december 2022 om 21:29 • Aangepast 27 december 2022 om 09:07
nl
In dit liveblog hebben we je deze vrijdag op de hoogte gehouden van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten

Liveblog

21.40

Auto rijdt door na botsing

In Vierlingsbeek zou een auto zijn doorgereden nadat hij eerder vanavond een voetganger had geschept, zo meldt een 112-correspondent Het ongeluk gebeurde rond half negen op de Spoorstraat. Het slachtoffer liep over die straat toen hij werd aangereden.

Op dat moment waren meer mensen, onder wie kinderen, buiten. Mogelijk hebben zij iets gezien of gehoord van de aanrijding. Eén van hen heeft in ieder geval 112 gebeld. Het slachtoffer is door ambulancepersoneel nagekeken, maar hij hoefde niet naar een ziekenhuis.

De politie is een onderzoek begonnen. Hierbij is een spiegel gevonden van de auto waarmee het ongeluk is gebeurd.

21.20

Met spoed naar ziekenhuis

In een loods van een transportbedrijf in Oss is iemand vanavond zo gewond geraakt dat het slachtoffer met spoed naar een ziekenhuis moest worden gebracht. Een ambulance heeft hiervoor gezorgd. Ook de politie en een traumahelikopter werden gealarmeerd. Het is niet duidelijk wat er is gebeurd. Het bedrijf is gevestigd op de Tubantenweg in Oss.

Onderzoek na de melding (foto: Gabor Heeres/SQ Vision Mediaprodukties).
Onderzoek na de melding (foto: Gabor Heeres/SQ Vision Mediaprodukties).
Politie en ambulance waren naar Oss gekomen (foto: Gabor Heeres/SQ Vision Mediaprodukties).
Politie en ambulance waren naar Oss gekomen (foto: Gabor Heeres/SQ Vision Mediaprodukties).
20.10

Verkeer kan weer over N65 bij Cromvoirt

De N65 van Tilburg naar Den Bosch is om tien over acht vanavond bij afrit Cromvoirt vrijgegeven voor het verkeer. Vanaf twee uur was de weg gestremd door een gekantelde vrachtwagen. De truck stond tegen half zes weer rechtop, maar de bergings- en opruimwerkzaamheden namen nog de nodige tijd in beslag.

Er kwamen na de melding van het ongeluk meerdere hulpdiensten naar de plek van het ongeluk. De tank van de omgevallen wagen lekte namelijk diesel. Verkeer werd na het ongeluk vanaf knooppunt De Baars omgeleid via Eindhoven (A58, A2).

18.00

Huizen zonder water in Dorst

Bewoners van een aantal huizen aan de Bavelstraat in Dorst zullen het voorlopig zonder water moeten doen. Eerder vanmiddag, rond half vier, bleek dat er een waterleiding onder de straat was gesprongen. Uit de leiding stroomden duizenden liters water wat ook leidde tot een verzakking van een deel van de straat. Na ruim een uur had Brabant Water de leiding afgesloten. De brandweer werd ook ingeschakeld.

De Bavelstraat was tegen zes uur volledig afgesloten. Politie en verkeersregelaars zijn ingezet om het verkeer om te leiden of te begeleiden. Brabant Water verwacht tot middernacht bezig te zijn met de reparatie.

De wateroverlast in Dorst (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision Mediaprodukties).
De wateroverlast in Dorst (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision Mediaprodukties).
De plek waar de wateroverlast ontstond (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision Mediaprodukties).
De plek waar de wateroverlast ontstond (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision Mediaprodukties).
De brandweer bezig in Dorst (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision Mediaprodukties).
De brandweer bezig in Dorst (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision Mediaprodukties).
17.55

Ryanair landt veilig na alarm

Een toestel van Ryanair is vanmiddag rond kwart voor zes veilig geland op Eindhoven Airport nadat een piloot eerder alarm had geslagen. De brandweer Brabant-Zuidoost was vanwege de melding uit voorzorg naar het vliegveld Airport gereden. Ook werden er ambulances opgetrommeld. Er was iets niet in orde, zo werd gemeld. Uiteindelijk bleek er wat aan de hand te zijn met de zogeheten flaps, de uitschuifbare kleppen op een van de vleugels. Het toestel kwam uit de Schotse stad Edinburgh.

De ingeschakelde brandweer kon tegen zessen onverrichter zake terugkeren naar de kazerne.

Het was al zeker de vijfde voorzorgslanding deze week op de Eindhovense luchthaven. De precieze oorzaak van het probleem wordt onderzocht.

De hulp was achteraf niet nodig (foto: SQ Vision Mediaprodukties).
De hulp was achteraf niet nodig (foto: SQ Vision Mediaprodukties).
Brandweer en ambulance stonden paraat (foto: SQ Vision Mediaprodukties).
Brandweer en ambulance stonden paraat (foto: SQ Vision Mediaprodukties).
Het bewuste toestel van Ryanair (foto: SQ Vision Mediaprodukties).
Het bewuste toestel van Ryanair (foto: SQ Vision Mediaprodukties).
17.35

N65 nog lang dicht

De N65 van Tilburg naar Den Bosch zal bij afrit Cromvoirt nog tot acht uur vanavond gestremd zijn. Oorzaak is een gekantelde vrachtwagen. Volgens Rijksaterstaat staat de truck weer rechtop, maar duurt het opruimen nog zeker 2,5 uur. Er kwamen na de melding meerdere hulpdiensten naar de plek van het ongeluk. De tank van de omgevallen wagen lekte namelijk diesel.

Verkeer wordt vanaf knooppunt De Baars omgeleid via Eindhoven (A58, A2).

14.33

Bestuurder reed door rood

De politie heeft gisteravond een 38-jarige automobilist door rood zien rijden op de Fellenoord in Eindhoven. Toen de politie hem wilde controleren, reed hij snel een parkeergarage in. De politie heeft hem kunnen achterhalen. Bij controle gaf de man een valse naam op. Hij reed zonder rijbewijs en was onder invloed van cannabis.

14.03

Wapens, drugs en cash gevonden

De Koninklijke Marechaussee stuitte gisteren bij Breda op meerdere vreemdelingen zonder reisdocumenten. Een van hen bleek gezocht te worden door Justitie. In auto's werden wapens, drugs en duizenden euro's contant geld gevonden.

Wachten op privacy instellingen...
14.02

N65 dicht door gekantelde vrachtwagen

De N65 van Tilburg naar Den Bosch is dicht. Bij afrit Cromvoirt is een vrachtwagen omgevallen. Meerdere hulpdiensten zijn aanwezig. De tank van de omgevallen wagen lekt namelijk diesel.

Het is nog niet bekend hoe lang het duurt voordat de weg weer open is. Verkeer wordt vanaf knooppunt De Baars omgeleid via Eindhoven (A58, A2).

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
13.42

7,5 jaar cel voor handel en bezit van drugs

Een 36-jarige man uit Eindhoven is veroordeeld tot 7,5 jaar gevangenisstraf voor handel in en bezit van kilo's cocaïne en metamfetamine. Hij handelde tussen juni 2020 en januari 2021 in grote hoeveelheden harddrugs. Uit ontcijferde berichten die hij via zijn telefoon verstuurde, blijkt dat hij meerdere keren drugs verkocht in hoeveelheden tussen de 1 en 30 kilo. Hij had ook een automatisch vuurwapen in bezit.

13.10

Verdachte opgepakt steekpartij Schijndel

Een 33-jarige man is gisteren in zijn gezicht gestoken in een huis aan de Hoofdstraat in Schijndel. Een 38-jarige man is aangehouden op verdenking van poging tot moord of doodslag. De twee zouden huisgenoten van elkaar zijn. Volgens de politie hoorde een derde huisgenoot dat de twee mannen ruzie hadden en dat dat uitliep op een vechtpartij. Daarna zag hij dat een van hen gewond is geraakt aan zijn gezicht. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

12.57

Stroomkast uitgebrand bij restaurant

Bij een pand aan de Helvoirtseweg in Vught is vanochtend brand uitgebroken. Het gaat om voormalig restaurant 't Groene Woud, waar momenteel restaurant Loetje wordt gevestigd. In de stroomkast, die tegen het pand aan staat, brak de brand uit. Het vuur verspreidde zich snel, maar de brandweer kon erger voorkomen. Medewerkers van Enexis zijn aanwezig om te controleren of er nog spanning staat op de verbrande restanten van de stroomkast.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
12.21

Bestuurder rijdt over stootbanden heen

Een bestuurder is gisteren aangehouden, omdat hij onder invloed achter het stuur zat. Hij was over zes stootbanden gereden, waarna er een doormidden brak. De bestuurder zei dat hij ze over het hoofd had gezien. De blaastest was negatief, maar uit een speekseltest bleek dat de bestuurder toch verdovende middelen had gebruikt. Een bloedtest moet aantonen wat de bestuurder had gebruikt. Hij is aangehouden en heeft een rijverbod van 24 uur gekregen.

Wachten op privacy instellingen...
12.14

Drugsafval gedumpt in Goirle

Bij het Boterpad in Goirle zijn jerrycans en grote vaten met drugsafval gedumpt. Er zou ook wat van het afval zijn gelekt. Het is nog niet duidelijk of dit ook in het water terecht is gekomen. De brandweer heeft de omgeving afgezet. De brandweer is aanwezig met een tankautospuit en er worden metingen verricht.

Volgens een 112-correspondent wordt deze omgeving vaker gebruikt om spullen, zoals huisafval, te dumpen. Ook zou hier eerder drugsafval zijn gevonden.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
11.09

Ongeluk in Valkenswaard

Op de kruising van de Geenhovensedreef met de Koningsvaren in Valkenswaard is een ongeluk gebeurd. De bestuurder van een bestelbus botste tegen een auto. Op de vluchtheuvel kwamen ze tot stilstand. De schade is volgens een 112-correspondent groot. Niemand is gewond geraakt.

Foto: Jozef Bijnen/SQ Vision.
Foto: Jozef Bijnen/SQ Vision.
11.00

Man aangehouden voor inbraak

Een 31-jarige man uit Bergen op Zoom is aangehouden omdat hij mogelijk heeft ingebroken in een bus van een bedrijf. Hij werd gisteravond om kwart voor zes betrapt door de eigenaar van de bus. De verdachte ging ervandoor en vluchtte een huis in. De eigenaar van bus zette de vervolging in. Uiteindelijk heeft de politie de verdachte aangehouden. Hij zit nog vast voor onderzoek.

10.55

Man aangehouden die nog moest zitten

De politie heeft een 24-jarige man aanhouden op de Hinthamerstraat in Den Bosch. Hij moet nog 64 dagen van een gevangenisstraf uitzitten. De politie was al een tijdje naar hem opzoek.

10.10

Hennep en cash gevonden bij bestuurders

De politie controleerde gisteren een auto bij het Foodcourt in Uden, vanwege een sterke henneplucht. In de auto lag een flinke hoeveelheid hennep en de bijrijder bleek veel cash op zak te hebben. De bestuurder en bijrijder zijn aangehouden op verdenking van witwassen en voor het bezit van drugs. De bestuurder was onder invloed van cannabis en werd ook daarvoor aangehouden. De verdachten zitten vast.

Foto: Wijkagent Milieu/Twitter.
Foto: Wijkagent Milieu/Twitter.
09.44

Gewonde na steekpartij Tilburg

In de Gregoriusstraat in Tilburg is iets na negen uur een man neergestoken. Hij raakte gewond en is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Getuigen zouden hebben gezien dat voorafgaand aan de steekpartij een ruzie was tussen meerdere mensen. Het gebeurde op de eerste etage, voor een van de voordeuren van het flatgebouw aan de Gregoriusstraat. De vermoedelijke daders zijn na de steekpartij weggereden en worden nog gezocht.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
07.03

Minder Intercity's vanwege sein- en wisselstoring

Tussen Eindhoven Centraal en Utrecht Centraal en rijden sinds zeven uur vanochtend minder Intercity's vanwege een sein- en wisselstoring. De NS vreest dat de problemen niet voor negen uur vanochtend zijn opgelost.

03.26

Auto brandt uit in Budel

Op een oprit naast een huis aan De Specht in Budel vatte afgelopen nacht een geparkeerde auto vlam. Het vuur werd rond twee uur ontdekt. Een buurtbewoner hoorde vreemde geluiden en toen hij poolshoogte ging nemen, zag hij de auto in brand staan. De buurtbewoner waarschuwde meteen de eigenaar van de auto waarna de hulpdiensten werden gebeld. De brandweer was snel aanwezig en kon voorkomen dat het vuur zou overslaan naar het huis en de schutting.

Een buurtbewoner ontdekte de brand en waarschuwde de hulpdiensten (foto: WdG/SQ Vision).
Een buurtbewoner ontdekte de brand en waarschuwde de hulpdiensten (foto: WdG/SQ Vision).
Hoe de brand kon uitbreken, wordt onderzocht (foto: WdG/SQ Vision).
Hoe de brand kon uitbreken, wordt onderzocht (foto: WdG/SQ Vision).
22.35

Illegaal vuurwerk in schuur Nuland

In een schuur bij een huis in Nuland ontdekte de politie gisteren vijftien cobra's, zes zogenoemde mortier shells en veertig nitraatvlinders. Het vuurwerk bleek van de zoon van het gezin dat daar woont, meldt een wijkagent.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!