Alle spullen van kringloopwinkel Valkenswaard gaan gratis naar minima

28 december 2022 om 14:23 • Aangepast 29 december 2022 om 16:02
nl
Stapels kleren, boeken en een aantal banken: alle spullen van de kringloopwinkel in Valkenswaard worden donderdagavond gratis weggeven aan mensen die het financieel zwaar hebben. De winkel gaat verdwijnen en is overgenomen door Rob Jansen, die er een hengelsportzaak van gaat maken. "Er zijn zo veel mensen die het slecht hebben, die geef ik liever gratis deze spullen dan dat ik het nog voor een paar duizend euro ga verkopen."
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

De kringloopwinkel in Valkenswaard sluit donderdag voorgoed de deuren. Rob heeft het pand overgenomen en tovert het om tot een nieuwe winkel. Maar tot die tijd zit hij met heel veel tweedehands spullen. "Ik heb bij de overname ook betaald voor de inboedel", vertelt hij.

Handig is misschien anders, maar hij nam het voor lief. "Ik was op zoek naar het juiste pand in Valkenswaard, dat heb ik nu."

"Zo maak ik anderen hopelijk weer blij."

Het gebouw staat vol met tweedehandsspullen: gevulde boekenkasten, tientallen schoenen, servies en meubels zoals kasten en bedden. Rob geeft de spullen weg mensen die het goed kunnen gebruiken. "Zo maak ik anderen hopelijk weer blij."

Mensen die het financieel zwaar hebben kunnen zich via Facebook aanmelden om gratis spullen te komen uitzoeken. Zelf heeft hij ook mensen benaderd die op Facebook in de groep 'Hulphoekje minima Valkenswaard/Waalre' zitten.

Het aantal reacties is volgens de eigenaar enorm. "Mijn bericht is enorm vaak gedeeld en ik heb heel veel privéberichten gekregen. Het gaat als een trein, ik weet niet waar het vandaan komt."

"Iemand van wie het huis is afgebrand, die help je enorm."

Tot nu toe heeft hij zo'n vijftig aanmeldingen ontvangen. "Ik heb bijvoorbeeld de naam doorgekregen van iemand van wie het huis is afgebrand. De verzekering heeft nog niet betaald, dus met gratis spullen help je zo iemand enorm. Daar gaat mijn hart wel naar uit."

Hoe Rob het gaat organiseren, weet hij nog niet precies. "Het is zo'n succes, ik weet eigenlijk niet bij wie ik moet beginnen."

Om niet in één keer een gigantische drukte te creëren, gaat hij in ieder geval werken met tijdsloten. "Ik denk ook dat ik eerst mensen één groot ding laat uitzoeken, zoals een bed of kast. En daarna mag iedereen vrij shoppen. Er zijn enorm veel kleren, glazen, boeken, schoenen en koffiezetapparaten. Alles mag weg."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!