Rouwkaarten en pakketjes verkeerd bezorgd: huizen krijgen andere straatnaam

29 december 2022 om 18:00 • Aangepast 31 december 2022 om 15:15
nl
Rouwkaarten die door de verkeerde brievenbus vallen en stapels pakketjes aan de foute deur. Het drijft de bewoners van de Burgemeester Pankenstraat 20 in Mierlo soms tot wanhoop. Nu krijgen zeven huizen een andere straatnaam maar daarmee is de kous nog niet af.
Profielfoto van Marvin Hop
Geschreven door
Marvin Hop

Zeven huizen van de Burgemeester Pankenstraat staan straks aan het Burgemeester Berkhouthof. Daar is jarenlang getouwtrek tussen bewoners en gemeente aan voorafgegaan.

Dat zit zo. De kronkelige Burgemeester Pankenstraat kreeg aan het begin van de eeuwwisseling vijf nieuwe woningen erbij. Die staan aan een 'uitsteeksel' van de straat, beginnend vanaf nummer 20. De nieuwe huizen werden voorzien van de huisnummers 20 A tot en met E. Verder nummeren naar 22 en verder kan niet omdat die adressen al vergeven zijn aan andere huizen verderop in de straat.

Huidige situatie in de straat
Huidige situatie in de straat

Zo ziet de familie Van der Westen het telkens met lede ogen aan als er een pakketbezorger voor de deur staat. "Dan hebben ze een pakket of brieven voor een van de vijf woningen. Maar staat erbij dat ze het moeten afleveren op nummer 20. Dus krijgen wij alles voor de deur."

Het is een doorn in het oog voor het echtpaar. Ze zitten lichtelijk geëmotioneerd aan de eettafel als ze hun verhaal vertellen. Zo had een van de buren nieuwe tegels besteld die bij Cor en Toos van der Westen voor de deur werden gezet. "Ik heb gezegd dat ze alles maar weer moesten inladen, want ze waren afgeleverd aan de verkeerde deur."

Tot overmaat van ramp komen er nu vier nieuwe huizen bij in de straat. "Verkeerd bezorgde brieven en pakketten van vijf buren is al veel, laat staan dat er nog eens vier bijkomen", verzucht Toos. De familie Molenkamp woont op 20E en is ook niet blij met de situatie. "Ik vind dit zo vervelend voor Cor en Toos. Wij willen ook al lange tijd een oplossing voor dit probleem."

Jan Molenkamp legt uit dat er verschillende gesprekken zijn geweest met de gemeente Geldrop-Mierlo. Dat heeft nog niet geleid tot een permanente oplossing. "Het is een soort kastje-muur verhaal. Er worden allemaal dingen besloten, vervolgens wordt dat weer omgegooid."

Zo had de gemeente volgens Molenkamp eerst het idee om de nieuwe huizen ook weer letters mee te geven. Mogelijk zou er een ontsluiting naar een doorgaande weg komen maar dat bleek later niet mogelijk. Nu is een andere straatnaam als oplossing gekozen. "Dat is fijn voor ons", zegt Molenkamp. Maar die baalt van de situatie bij zijn buurman Cor van der Westen.

Toekomstige situatie
Toekomstige situatie

In de nieuwe plannen voor het Burgemeester Berkhouthof worden de huizen van Cor en zijn buurman bij het nieuwe hofje getrokken. Daar is Cor woedend over. "Onze woningen zijn ouder en horen qua zicht duidelijk niet bij de nieuwgebouwde woningen."

"Het is net een soapserie hier in de straat."

Voor Van der Westen is dit een opstapeling van 'onkunde van de gemeente'. Hij moet bij alle instanties zijn adres laten aanpassen en vreest alsnog dat pakketbezorgers zijn huis niet kunnen vinden. Daarnaast wordt het ook een principiële kwestie. "Ik ben 80 jaar en heb geen zin om me hier nog druk om te moeten maken", voegt Toos toe.

Buurman Molenkamp zegt daarover: "Dan hebben we eindelijk een oplossing voor iedereen. Krijgt Cor dit nog eens over zijn dak." De vrouw van Molenkamp voegt daaraan toe: "Het is net een soapserie hier in de straat."

In een reactie zegt de gemeente dat ze de situatie van de bewoners begrijpt. Ook erkent de gemeente dat er onrust is in de straat. "Er zijn verschillende gesprekken geweest met bewoners. We vinden het een lastig verhaal. Er speelt veel en welke keuze we ook maken, we kunnen het in dit geval voor niemand goed doen."

Donderdag worden de nieuwe plannen van de gemeente gepubliceerd. Bewoners kunnen dan opnieuw in beroep gaan. Cor van der Westen heeft al aangegeven het er niet bij te laten zitten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!