Reisondernemer uit Oisterwijk komt om tijdens kitesurfen in Zuid-Afrika

31 december 2022 om 23:41 • Aangepast 2 januari 2023 om 10:40
nl
Charles Witlox, ook wel bekend als Charlie en oprichter van Charlie's Travels uit Oisterwijk, is omgekomen bij een kitesurfongeluk in Zuid-Afrika. De 33-jarige Witlox woonde al meerdere jaren in Afrika en doorkruiste het hele continent om nieuwe plekken te ontdekken.
Profielfoto van Liam TollProfielfoto van ANP
Geschreven door
Liam Toll & ANP

De Zuid-Afrikaanse nieuwswebsite news24.com meldt dat een windvlaag hem te pakken kreeg tijdens het kitesurfen en dat hij honderden meters werd meegesleurd. Hij raakte daardoor ernstig gewond. Witlox werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Daar bezweek hij aan zijn verwondingen.

Twee dagen voor het tragische ongeval had de Zuid-Afrikaanse weerdienst gewaarschuwd voor sterke tot bijna stormachtige wind tussen vijftig en zeventig kilometer per uur en golven tussen 3,5 en 4,5 meter hoog.

"Charles was een voorbeeld voor ons, een icoon."

Op de website van Charlie's Travels is een In Memoriam te lezen. "Velen kennen hem als de avonturier die op zijn motor Afrika doorkruiste om nieuwe plekken te ontdekken voor al zijn toekomstige klanten. Op zoek naar het off the beaten track avontuur, echte connectie maken met de lokale bevolking, zodat zij, de klanten, eens het echte Afrika konden zien, het Afrika zoals hij het kende. Niet zoals de media het alledag voorschotelde. Charles was een voorbeeld voor ons, een icoon."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!