Van Bo tot Biertje: deze hondennamen waren het populairst in 2022

3 januari 2023 om 09:15 • Aangepast 20 juli 2023 om 12:07
nl
Niets zo schattig als een puppy. Dat blijkt, want we hebben in Brabant het afgelopen jaar weer heel wat kleine viervoeters in huis gehaald. En die beestjes moeten ook allemaal een naam krijgen. De populairste? Max. Maar er kwamen ook minder alledaagse varianten voorbij, zoals Waffel en Booty.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

Dat blijkt uit cijfers van huisdierenverzekeraar Petplan, dat jaarlijks onderzoek doet naar de meest populaire dierennamen. Het lijstje van 2022 is gebaseerd op de gegevens van ruim 43.000 Brabantse hondenbaasjes.

Max racet concurrentie voorbij
Mét dus een kersverse nummer één. Na een flinke inhaalrace stoot Max de vorige winnaar Luna van de troon. Dat is overigens bij teefjes nog altijd de absolute koploper. Het podium wordt gecompleteerd door Pip. Opvallend is dat Guus landelijk op plek 2 staat, maar uitgerekend in Brabant ontbreekt. Zie hier de volledige top 10:

  1. Max
  2. Luna
  3. Pip
  4. Bo
  5. Moos
  6. Ollie
  7. Bailey
  8. Charlie
  9. Balou
  10. Coco

Straattaal en een hoop eten
Waar veel baasjes waarschijnlijk geïnspireerd zijn door hun grote Formule 1-held, halen andere baasjes de ideeën uit heel andere hoeken. Volgens Petplan kiezen 'we' steeds vaker voor grappige namen. Ook daarvan een kleine selectie:

  1. Doekoe
  2. Booty
  3. Gucci
  4. Biertje
  5. Falafel
  6. Cheeseburger
  7. Waffel
  8. Cocosnoot
  9. Chefke
  10. Muppert

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!