Video

Homostel loopt hand in hand en wordt door groep tegen de grond geslagen

2 januari 2023 om 19:10 • Aangepast 3 januari 2023 om 18:41
nl
Het was een dramatische afloop van een gezellige carnavalsavond in Breda voor twee mannen eind februari vorig jaar. Het stel liep hand in hand over straat, toen een groep jongeren hen uitschold en vervolgens ernstig mishandelde. De politie deelde maandagavond in Bureau Brabant bewakingsbeelden, in de hoop dat de daders alsnog gepakt worden.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

We gaan terug naar zaterdag 26 februari, de zaterdag van carnaval. Een groepje van in totaal zes jongeren liep die avond door het centrum van Breda. Ze droegen normale kleren en waren overduidelijk niet op pad voor een gezellig feestje.

'Jullie moeten dood'
Volgens omstanders leek de groep op zoek naar een confrontatie. Dat gebeurde ook, toen twee jonge mannen hand in hand voorbijliepen. De groep begon naar hen te roepen. Ze werden 'flikkers' en 'homo's' genoemd, en er werd gezegd 'dat ze dood moesten'.

Niet veel later haalde een van de jongeren in de groep plots keihard uit. Bij die klap brak een van de mannen zijn neus. Hij viel op de grond, maar kreeg daar nog meer trappen en klappen. Met zijn vriend gebeurde hetzelfde.

Fysieke en mentale schade
Een van de slachtoffers werd later die avond nog geopereerd. Nu, bijna een jaar later, hebben beide mannen nog altijd veel last van die bewuste avond. Zowel fysiek, als mentaal.

De daders zijn nog altijd spoorloos. Daarom deelt de politie nu beelden van de ernstige mishandeling. "Laat deze groep er niet mee wegkomen."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!