'Mighty Mike' cashte al miljoenen en dan moet hij WK-finale nog gooien

3 januari 2023 om 12:20 • Aangepast 3 januari 2023 om 16:26
nl
Ooit vergaapte Michael van Gerwen zich als tegelzetter aan het huis van Dennis Bergkamp. Tegenwoordig wonen de succesvolle darter en zijn gezin zelf ook in een riant optrekje, van 1,2 miljoen euro in Vlijmen. Vanavond gaat hij tegen 'Bully Boy' Michael Smith op voor zijn vierde wereldtitel. Bij winst mag hij 580.000 euro bijschrijven. Voor dat bedrag had hij als tegelzetter toch bijna vijftien jaar moeten werken.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Darter Mighty Mike is een man in bonis. Sinds het begin van zijn carrière schreef Van Gerwen al meer dan tachtig toernooien op zijn naam. Zo won hij al drie keer het WK Darts (2014, 2017 en 2019). Alleen daarmee harkte de Vlijmenaar al bijna twee miljoen aan prijzengeld binnen.

De dartswereld is vele toernooien rijk. Bij de PDC zijn de belangrijkste toernooien het World Darts Championship, World Matchplay Darts en de Premier League of Darts. Ook bij die toernooien sleepte Van Gerwen al het nodige prijzengeld binnen.

In 2018 becijferde het zakenblad Quote dan ook het vermogen van Van Gerwen op zo'n zeven miljoen euro. Daarmee stond de darter op dat moment op de honderdste plek op de lijst voor rijke junioren.

Tijdens de coronajaren belandde de topdarter echter in een vormcrises. Ook kreeg hij te maken met het nodige blessureleed. Met als gevolg geen grote titel, dus minder inkomsten zou je zeggen. Niets is minder waar.

"In totaal tien miljoen euro aan prijzengeld."

Op de Order of Merit van dartbond PDC wordt het prijzengeld over de afgelopen twee jaar bijgehouden. Op die lijst staat de sloopkogel uit Vlijmen momenteel op de derde plaats met meer dan een miljoen euro. Van Gerwen moet wel Gerwin Price en Peter Wright voor zich dulden.

Maar dat zal na vanavond veranderen, zelfs bij verlies. Mocht Van Gerwen vanavond verliezen van 'Bully Boy' dan kan hij nog steeds zo'n 225.000 euro incasseren, voldoende om de twee grootverdieners van de PDC te passeren.

Volgens Business Insider Nederland gooide Van Gerwen tot nu toe in zijn carrière ruim 8,6 miljoen pond bij elkaar, omgerekend zo'n tien miljoen euro aan prijzengeld. En daar komen dan ook nog eens de inkomsten uit het sponsorcontract met Keuken Concurrent (loopt tot 2026) en de nodige lucratieve demonstratiewedstrijden bij. Financieel zit Van Gerwen er dus lekker warmpjes bij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!