Liveblog

112-nieuws: man met openstaande celstraf opgepakt • overvaller aangehouden

4 januari 2023 om 19:13 • Aangepast 5 januari 2023 om 09:52
nl
In dit liveblog hielden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

21.55

Dit liveblog is gesloten.

21.48

Man met openstaande celstraf opgepakt na fietsovertreding

Een man die een openstaande celstraf van 30 dagen had, is woensdagavond op een wel hele sullige manier tegen de lamp gelopen. In Oss zagen agenten de 30-jarige op een fiets over de Oostwal rijden. Omdat hij geen verlichting had en zijn telefoon vasthield, hield de politie hem staande. Daarbij bleek dat hij nog een gevangenisstraf had openstaan én dat hij nog 1700 euro aan boetes moest betalen. Hij is gelijk aangehouden.

Wachten op privacy instellingen...
20.10

Vrouw overlijdt nadat ze in het water belandt

Aan de Leursedijk in Etten-Leur is vanavond een vrouw in het water terechtgekomen en overleden. Dat gebeurde rond kwart over zeven. Hulpdiensten slaagden erin om korte tijd later het slachtoffer uit het water te halen. De hulp kwam echter te laat, de vrouw bleek overleden.

Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
18.44

Kop-staart botsing in Budel

Bij een kop-staart botsing in Budel zijn twee auto's tegen elkaar gebotst. Dit gebeurde vanavond rond half zes op de Grensweg. Daarbij raakte niemand gewond. Beide auto's moesten wel worden weggesleept.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
15.29

Motorrijder gereanimeerd in Den Bosch

Een motorrijder is vanmiddag om half drie gereanimeerd op De Eenhoorn in Den Bosch. Hij is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De man is van zijn motor gevallen, maar onduidelijk is hoe dat kwam. Mogelijk is hij onwel geworden. Er waren geen andere voertuigen bij betrokken.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
14.40

Verdachte aangehouden voor overval op Kruidvat

Voor de overval op het Kruidvat aan het Biarritzplein in Eindhoven op 21 december heeft de politie een verdachte aangehouden. Het gaat om een man van 37 uit Best, meldt de politie vanmiddag. De verdachte werd op 31 december aangehouden. Bij de overval werd personeel van de drogist met een mes bedreigd. De overval waarbij een onbekend geldbedrag werd buitgemaakt, gebeurde aan het begin van de avond.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
12.25

Fietser gewond bij aanrijding

Bij een aanrijding met een auto in Boxtel is vanochtend een fietser gewond geraakt. Omstanders en de politie ontfermden zich over het slachtoffer tot de ambulance er was. Uiteindelijk is het slachtoffer volgens onze 112-correspondent in de ambulance nagekeken en voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeluk gebeurde om tien voor twaalf op de kruising van de Industrieweg met de Mijlstraat.

Foto: Sander van Gils / SQ Vision.
Foto: Sander van Gils / SQ Vision.
09.30

Snelheidsduivel (18) 'vliegt' door Udenhout

Een man van 18 is gisteravond na een dollemansrit door zijn woonplaats Udenhout zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De politie betrapte de jonge automobilist toen hij met enorm hoge snelheden door de straten van het dorp reed. "De auto ‘vloog’ over drempels en helde in de bochten naar de andere zijde van de weg", zo omschrijft de politie.

De man behaalde tijdens de dollemansrit snelheden van boven de honderd kilometer per uur. Dit op plekken waar dertig kilometer per uur is toegestaan.

Foto: politie.nl.
Foto: politie.nl.
09.17

Weer autobrand in Tilburg

In de Lange Nieuwstraat in Tilburg is vannacht een auto uitgebrand. Vanochtend herinneren een brandlucht, een benzineklepje en een jerrycan op straat nog aan de brand. Ook is een grote zwarte vlek te zien op de plek waar de auto heeft gestaan. Een woordvoerder van de politie laat vanochtend weten dat het hier gaat om brandstichting. Bij de brand raakte nog een auto beschadigd.

Het was vannacht de vierde nacht op rij dat het raak was met autobranden in de stad. Eerder waren auto's aan de Bachlaan, de Mozartlaan en aan het Edmond Meeliserf aan de beurt. De brand van vannacht wordt door de politie meegenomen in het onderzoek naar de andere branden.

Bij de twee branden in Tilburg-Noord, aan de Mozartlaan en de Bachlaan, gaat de politie ook uit van brandstichting. Aan het Edmond Meeliserf is volgens de politie geen brandstichting vastgesteld. De oorzaak hier zou ook een technisch mankement kunnen zijn.

Foto: Toby de Kort / SQ Vision.
Foto: Toby de Kort / SQ Vision.
Foto: Toby de Kort / SQ Vision.
Foto: Toby de Kort / SQ Vision.
09.00

Hakenkruis en meer bekladdingen met graffiti

In Bospark Bakel zijn op meerdere plekken bekladdingen aangebracht met graffiti. Een vrijwilliger van het park ontdekte onder meer een hakenkruis op een prullenbak en de tekst 'dood' op boomstammen. Het bospark is met haar kabouterbos en vlindertuin een speelparadijs voor kinderen.

Foto: Tom Berkers.
Foto: Tom Berkers.
Foto: Tom Berkers.
Foto: Tom Berkers.
08.50

Kunststof platen op Moerdijkbrug

Verkeer op de Moerdijkbrug moet vanochtend rekening houden met vertraging. Er zijn kunststofplaten op de weg beland, zo meldt de ANWB. In beide richtingen is er één rijstrook dicht.

Wachten op privacy instellingen...
21.50

Vrouw gewond na brand in kelder

Een vrouw is gisteravond rond kwart voor negen gewond geraakt toen er brand uitbrak in een portiekflat in Roosendaal. De brand woedde in de kelder en veroorzaakte veel rook. Door die rook raakte de vrouw vermoedelijk gewond. Ze is overgebracht naar het ziekenhuis.

De brandweer schaalde al snel op naar middelbrand. Twee blusvoertuigen en een hoogwerker kwamen ter plaatse. De brand in de kelder was snel geblust. Ook zijn er metingen gedaan in en rondom de huizen en de flat wordt geventileerd. Het is niet bekend wat de brand heeft veroorzaakt.

Foto: Christian Traets / SQ Vision
Foto: Christian Traets / SQ Vision
19.25

Bestuurder van busje met vals kenteken aangehouden na achtervolging

Een busje met valse Belgische kentekenplaten is gistermiddag door agenten gespot in Wernhout. Zij vroegen de bestuurder te stoppen maar die ging er vandoor. Agenten hebben de achtervolging ingezet richting België, waar de bestuurder afsloeg in een bospad en zich vastreed op een boomstam. De Belgische politie neemt het onderzoek over.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!