Sligro zet in 2022 iets meer om dan voor corona

4 januari 2023 om 08:22 • Aangepast 10 januari 2023 om 20:04
nl
Groothandel Sligro heeft het in 2022 qua omzet iets beter gedaan dan in de periode voor de coronacrisis. De omzet van het bedrijf met het hoofdkantoor in Veghel lag met een kleine 2,5 miljard euro 1 procent hoger in vergelijking met die periode. Een stijging die ook het gevolg is van de hogere prijzen voor producten.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Sligro stelt zelf een deel van de prijsstijgingen voor zijn rekening te nemen, wat vermoedelijk ten koste gaat van de winst. Die cijfers brengt het bedrijf pas volgende maand naar buiten wanneer de volledige jaarcijfers bekend worden gemaakt.

De omzet van een kleine 2,5 miljard euro over 2022 is bijna 31 procent meer dan een jaar daarvoor. Dat geeft echter een vertekend beeld omdat er in 2021 meerdere lockdowns waren en in 2022 alleen één aan het begin van het jaar.

De verkoop van tabak werd opnieuw minder belangrijk voor Sligro. Die maakte vorig jaar nog 7,9 procent van de omzet uit.

België groeimarkt
In België groeide de omzet van de groothandel aanzienlijk harder dan in Nederland. Dat kan dit jaar verder versnellen, want deze week kwam de overname van de Belgische winkels van de failliete concurrent Metro rond.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!