Dakarrijder Van Kasteren gaat stoppen als motorellende aanhoudt

5 januari 2023 om 08:06 • Aangepast 16 januari 2023 om 14:43
nl
Elke dag is er wel wat bij Janus van Kasteren. De topfavoriet bij de trucks krijgt probleem op probleem voor de kiezen.Woensdag reed de coureur uit Veldhoven wederom met motorproblemen en kwam hij zonder diesel te staan. "Het is zo niet meer te doen.”

Vol emotie vertelt Van Kasteren zijn verhaal na weer een frustrerende dag. “Je rijdt al heel de dag met motorproblemen en dan kom je ook nog een paar kilometer voor de finish zonder diesel te zitten. Dan zakt de moed je in de schoenen."

De coureur klinkt machteloos en geeft aan dit niet lang meer vol te houden. “Ik kom hier maar voor één ding en dat is de eindoverwinning. Dan kun je dit soort dingen niet gebruiken. Ik hoop dat ze het oplossen anders stop ik ermee.”

"Zonder motorproblemen rij ik ze hier het snot voor de ogen"

Duidelijke woorden van de topfavoriet die volgens hem niet reageert uit emotie. “Ik heb niks met een medaille voor het uitrijden. Ik wil winnen. Zonder motorproblemen rij ik ze hier het snot voor de ogen. Voor mij hoeft het zo niet.”

Of het probleem op korte termijn gevonden wordt, is nog maar de vraag. Dat Van Kasteren in de vierde etappe zonder diesel kwam te zitten heeft vermoedelijk met de motorstoring te maken. “Er is iets met de truck maar niemand weet wat. Hij zal wel meer verbruiken, maar ik moet plankgas geven anders kom ik de duinen niet op.”

"Er is iets met de truck maar niemand weet wat"

Eerder deze Dakar Rally zat het de coureur uit Veldhoven ook al niet mee. Hij kreeg een tijdstraf in etappe twee waardoor hij de dagzege aan zich voorbij zag gaan. En in etappe drie hielp hij andere coureurs uit het water maar is het nog altijd onduidelijk of hij die tijd terugkrijgt.

Voor Team de Rooy blijft het sowieso een frustrerende rally. Vick Versteijnen viel in de eerste etappe al uit met motorproblemen. Een lichtpunt is de prestatie van Martin van den Brink. Hij staat op een knappe tweede positie.

KIJK OOK: Topfavoriet Van Kasteren zonder diesel tijdens vierde etappe Dakar Rally

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.