Liveblog

112-nieuws: vrouw ramt lantaarnpaal • overval op Domino's Pizza Helmond

7 januari 2023 om 00:41 • Aangepast 16 januari 2023 om 14:44
nl
In dit liveblog hielden we je vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.50

Overval op pizzatent

Een vestiging van Domino's Pizza op de Overloop in Helmond is vrijdagavond overvallen. Twee overvallers vielen binnen en deden een greep uit de kassa. Vervolgens gingen ze er met een klein geldbedrag weer vandoor. Eén op een scooter, de ander te voet. Op het moment van de overval zaten er nog wat klanten in de zaak. Niemand raakte gewond.

Wachten op privacy instellingen...
21.29

Meisje (14) vermist in Deurne

Wachten op privacy instellingen...
21.08

Vrouw botst op lantaarnpaal

Een oudere vrouw is op de Schutsboom in Helmond met haar auto van de weg geraakt en op een lantaarnpaal geknald. Ze is door ambulancepersoneel onderzocht, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De auto is weggetakeld, de lantaarnpaal raakte zwaar beschadigd.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
19.54

Vrachtwagenchauffeur (77) betrokken bij dodelijk ongeluk

Een 77-jarige vrachtwagenchauffeur uit Son en Breugel was vrijdag betrokken bij een ongeluk in het Overijsselse Raalte. Daarbij overleed een 71-jarige fietser uit die plaats. De chauffeur is na het ongeluk opgevangen, meldt de politie.

19.20

Busje in brand gestoken

Op een parkeerplaats bij Vakantiepark Capfun Linberg Park in Molenschot is aan het begin van de avond een busje in brand gestoken. Volgens een 112-correspondent hebben getuigen dit gezien. Ze zagen ook dat de daders er vandoor gingen. De brandweer bluste de brand, maar kon niet voorkomen dat het voertuig zwaar beschadigd raakte. De politie is een onderzoek begonnen naar de daders. Het park ligt aan de Molenschotsebaan.

De brandweer was snel ter plaatse (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision Mediaprodukties).
De brandweer was snel ter plaatse (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision Mediaprodukties).
Het busje rookte flink (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision Mediaprodukties).
Het busje rookte flink (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision Mediaprodukties).
18.05

Vrouw (49) uit Oss vermist

Wachten op privacy instellingen...
17.36

Man (28) aangehouden voor bedreiging Breda

De politie heeft in Hilversum een 28-jarige man opgepakt, die ervan wordt verdacht dat hij afgelopen donderdag in Breda een 58-jarige man en zijn zoon heeft bedreigd. Samen met twee anderen eiste hij geld van het slachtoffer. Ze hadden ook een pistool bij zich. Volgens de politie zou het om een zakelijk conflict gaan.

16.57

A16 weer vrij

Na een ongeluk op de A16 van Breda naar Rotterdam, was de linkerrijstrook dicht vanaf Zevenbergschen Hoek. De vertraging liep op tot zeker drie kwartier. De ANWB raadde aan om te rijden via de A59 en A27. Rond kwart over vijf was de weg weer vrij.

13.58

Hennepkwekerij op zolder van huis

Op de zolder van een huis aan de Parklaan in Vlijmen is een hennepkwekerij ontdekt. Twee verdachten werden aangehouden in het huis. Een derde moet zich nog verantwoorden. Omdat de stroom afgetapt werd, is de elektriciteit nu afgesloten. "Er volgt aangifte van de energiemaatschappij", laat een wijkagent weten. "De gemeente en de woningcorporatie worden op de hoogte gebracht, wat verstrekkende gevolgen voor de bewoners kan hebben."

De hennepkwekerij bevond zich op de zolder van het huis in Vlijmen (foto: Instagram wijkagent).
De hennepkwekerij bevond zich op de zolder van het huis in Vlijmen (foto: Instagram wijkagent).
13.45

Gebouwen Oud Gastel gesloten

Burgemeester Bernd Roks van de gemeente Halderberge heeft een huis en de bijbehorende schuur aan de Opperstraat in Oud Gastel voor de langst mogelijke termijn gesloten. In de huis en de schuur werd gisteren een hennepkwekerij en een vuurwerkwerkplaats ontdekt,. De situatie was zo gevaarlijk dat de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werd opgeroepen. "In onze gemeente is geen ruimte voor crimineel gedrag, we nemen geen risico met de veiligheid."

13.38

Kapotte vrachtwagen op A50

De rechterrijstrook van de A50 van Oss richting Eindhoven is rond halftwee vanmiddag afgesloten bij Uden-Zuid. Daar staat een kapotte vrachtwagen. Dit leidde rond kwart voor twee tot een kleine file vanaf Nistelrode.

13.34

Valse rijbewijzen

Twee automobilisten zijn gisterochtend aangehouden nadat zij agenten valse rijbewijzen lieten zien. Dat maakte de marechaussee Brabant-Zuid vanmiddag bekend. Agenten hadden de automobilisten laten stoppen omdat ze opvallend rijgedrag vertoonden. Waar dit gebeurde, is niet bekendgemaakt. Beide bestuurders hebben een dagvaarding ontvangen en zullen zich later moeten verantwoorden bij de rechter.

12.50

Kapotte vrachtwagen op A2

De rechterrijstrook van de A2 van Maastricht richting Eindhoven was van het begin van de middag tot kwart voor twee afgesloten bij knooppunt Batadorp. Daar stond een kapotte vrachtwagen. Dit leidde rond halftwee tot een zes kilometer lange file vanaf knooppunt Leenderheide, maar de vertraging viel mee.

11.00

Politie vindt hennepkwekerij en illegaal vuurwerkfabriekje

In een schuur bij een huis aan de Opperstraat in Oud Gastel is gisteren een hennepkwekerij en vuurwerkwerkplaats aangetroffen. In de werkplaats vond de politie verschillende explosieve stoffen. Agenten vonden de situatie zo gevaarlijk dat de hulp van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is ingeroepen.

Het pand is afgelopen nacht bewaakt. Vandaag worden de explosieve stoffen afgevoerd en op een speciale plek tot ontploffing gebracht. In de kwekerij totaal stonden 406 hennepplanten. De kwekerij is geruimd. Er is nog niemand aangehouden.

10.30

Winkeldief slaat medewerker supermarkt met fles op hoofd

Een medewerker van een supermarkt aan de Oude Vest in Breda is gisteravond door een winkeldief met een fles op zijn hoofd geslagen. De medewerker zag rond kwart voor negen dat een 34-jarige Bredanaar twee flessen limonade in zijn tas stopte. Bij de kassa leverde hij alleen een emballagebon in.

Toen de medewerker de verdachte buiten de supermarkt daarop aansprak werd hij met een gestolen fles op het hoofd geslagen. Na een korte achtervolging is de Bredanaar met hulp van een motoragent aangehouden. De man zit nog vast. De supermarktmedewerker kwam er met lichte verwondingen vanaf.

08.10

Vrachtwagencombinatie geschaard

Een vrachtwagencombinatie is vanochtend rond acht uur geschaard vlakbij de aansluiting van de N329 met de A50 bij Oss. Vanwege dit ongeluk werd de aansluiting, op de weg van Oss richting Druten, afgesloten.

08.00

Snelheidsduivel scheurt door centrum Etten-Leur

Een automobilist is gisteren aanhouden nadat hij met snelheden van 110 tot 130 kilometer door de bebouwde kom en omgeving van Etten-Leur was gescheurd. Het lukte agenten om de bestuurder te laten stoppen. Een speekseltest wees uit dat de man onder invloed van drugs was. Volgens de politie was dat al de tweede keer dit jaar. De automobilist mocht daarop zijn rijbewijs inleveren.

03.15

Brand in keuken van appartement

In een appartement aan de Veldmaarschalk Montgomerylaan in Eindhoven heeft afgelopen nacht rond kwart over drie een brand gewoed. De brand begon in de keuken van het appartement. Volgens een 112-correspondent sloegen de vlammen vervolgens de afzuigkap in. De brandweer had het vuur snel onder controle.

De keuken liep flinke rookschade op. Om te controleren of het vuur zich niet verder had verspreid werd een deel van het plafond opengemaakt. Stichting Salvage is ingeschakeld om voor de bewoners een tijdelijke overnachting te regelen. Niemand raakte gewond.

Brand begon in de keuken van appartement (Foto: SQ-Vision)
Brand begon in de keuken van appartement (Foto: SQ-Vision)
02.30

Automobilist aangehouden na achtervolging

Een automobilist is gisteren na een korte achtervolging in Helmond aangehouden. De bestuurder negeerde een stopteken van de politie en ging ervandoor. Daarbij overtrad de bestuurder meerdere verkeersregels.

De automobilist liet vervolgens zijn auto achter en vluchtte te voet verder. Na verspreiding van het signalement werd de automobilist aangehouden in een brandgang. Bij de aanhouding gebruikten agenten een stroomstootwapen.

In de auto van de verdachte vond de politie verdovende middelen en een grote hoeveelheid contant geld. De drugs, het geld en de auto zijn in beslag genomen.

02.00

29 bekeuringen bij controles in Breda

Bij drie verkeerscontroles in Breda zijn gisteren 29 bekeuringen uitgedeeld. In totaal zijn 73 scooters, bromfietsen, fietsen en hun bestuurders gecontroleerd. Daarbij zijn er bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van een helm, rijden met een ongeldig rijbewijs, snelheidsovertredingen en fietsen met een mobiele telefoon in de hand.

23.10

Fietser gewond na val

Op de Azurietdijk in Roosendaal is gisteravond een fietser gewond geraakt. De fietser is vermoedelijk gevallen. Voor zover bekend was er geen ander verkeer betrokken bij het ongeluk.

De melding van de gewond fietser kwam rond kwart over tien binnen bij de politie. Meerdere ambulances en een traumahelikopter werden opgeroepen. De fietser is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Wat er precies is gebeurd, is onbekend.

Foto: Christiaan Traets/SQ-Vision
Foto: Christiaan Traets/SQ-Vision
20.18

Botsing tussen twee auto's in Helmond

Op een kruising op de Europaweg in Helmond zijn twee auto's op elkaar gebotst. Beide bestuurders wisten op eigen kracht uit hun wagens te komen. Twee mensen moesten worden nagekeken in de ambulance, maar er hoefde niemand naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

FotoL Harrie Grijseels/SQ Vision.
FotoL Harrie Grijseels/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!