Conciërge (56) opgepakt voor seks met kwetsbare leerlinge (16)

5 januari 2023 om 14:02 • Aangepast 16 januari 2023 om 15:28
nl
Een 56-jarige man uit Helmond is opgepakt omdat hij enkele maanden lang seksueel contact zou hebben gehad met een 16-jarig meisje. Hij was conciërge op de school waar het slachtoffer op zat. Op woensdag 14 december werd hij thuis aangehouden.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

De politie kwam de man op het spoor na een melding van Veilig Thuis. Het advies- en meldpunt had 'alarmerend' appcontact tussen de man en het meisje ingezien.

Uit verder onderzoek kwam naar voren dat de man waarschijnlijk al enkele maanden seksueel contact had met het slachtoffer. Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen dat de verdachte ook met andere minderjarigen seksueel contact had.

Man gaf haar muziekles bij hem thuis
Het meisje was volgens het Openbaar Ministerie kwetsbaar. Ze zat op een school voor speciaal onderwijs, waar de verdachte werkte als conciërge. De man gaf het meisje ook muziekles bij hem thuis.

De ouders van het slachtoffer en de school zijn door de politie op de hoogte gebracht. De man is 16 december voorgeleid en verscheen op 29 december voor de rechter. Die bepaalde dat hij het verdere onderzoek in vrijheid mag afwachten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!