FC Den Bosch neemt veel maatregelen voor bekerclash tegen Ajax

8 januari 2023 om 15:00 • Aangepast 16 januari 2023 om 16:20
nl
Bij FC Den Bosch zijn alle verloven ingetrokken. Woensdag komt Ajax voor het toernooi om de KNVB-beker naar De Vliert. De komst van de topclub vraagt veel inzet. “Als de grootste club van Nederland op bezoek komt, moet je veel zaken professioneler aanpakken”, stelt Rob Almering, directeur van FC Den Bosch.
Profielfoto van Megan Hanegraaf
Geschreven door

In het stadion van FC Den Bosch is plek voor ongeveer 6000 Bosschenaren en 600 Ajaxfans in het uitvak. Omdat er veel meer supporters dan normaal aanwezig zullen zijn, zijn er extra veiligheidsmaatregelen. Ook de reputatie van beide supportersgroepen speelt hierbij een rol.

Iedereen die het stadion inkomt, moet zich legitimeren. “Wij willen weten en controleren wie er in het stadion zitten”, legt Almering uit. Dronken supporters worden geweigerd. En er wordt alleen voor en na de wedstrijd en in de rust alcohol geschonken. “We willen vervelend gedrag beperken en er vooral een leuk feestje van maken.”

Er is in De Vliert extra cameratoezicht en beveiliging en er zijn extra stewards. De politie neemt ook extra maatregelen. “Op de wedstrijddag zijn er onder anderen bikers, motorrijders en collega’s te paard aanwezig. We zullen zichtbare en onzichtbare maatregelen nemen.”

“De kans op een megastunt achten wij hier groter."

Omdat er zoveel supporters naar de wedstrijd willen, was de kaartverkoop een flinke uitdaging. Die ging daarom via een nieuw systeem. Eerst seizoenkaarthouders, dan de supporters met een clubkaart en dan pas Bosschenaren die in het ticketsysteem staan.

Almering is sportief gezien blij met de thuiswedstrijd tegen Ajax in het bekertoernooi. “De kans op een megastunt achten wij hier groter dan in de Arena. Wij hebben nu al onze supporters die achter ons staan.”

En die zijn er zeker. Dat veel aanhangers graag bij de wedstrijd willen zijn, merkte Almering de dag na de loting al in oktober vorig jaar. “Ik had ineens heel veel vrienden”, grapt hij. “We kregen heel veel appjes en mailtjes met de vraag of mensen kaartjes konden krijgen.”

In de Keuken Kampioen Divisie gaat het niet goed met FC Den Bosch, de ploeg staat 16e en verloor vrijdag thuis van Jong FC Utrecht. “Wij hebben jonge spelers in het veld staan die het moeten opnemen tegen de topspelers van Ajax en de steun van het publiek hebben wij heel hard nodig”, zegt Almering.

De wedstrijd begint woensdag 11 januari om 21.00 uur in stadion De Vliert.

LEES OOK: Jimmy is net zanger, maar zingt nu al in een bijna uitverkocht stadion

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!