Koning Winter is de weg een beetje kwijt, al wordt het ietsje frisser

7 januari 2023 om 13:00 • Aangepast 16 januari 2023 om 16:26
nl
Het was warm voor de tijd van het jaar... En dat blijft het voorlopig ook. Al wordt het komende week ietsje frisser. "Koning Winter is de weg een beetje kwijt", zegt weerman Raymond Klaassen van Weerplaza.
Profielfoto van Joris van Duin
Geschreven door
Joris van Duin

Dit weekend wordt het overdag maximaal zo'n 11 graden. En ook 's nachts is het met 5-6 graden stukken warmer dan tijdens een gemiddelde winter. "Normaal gesproken liggen de temperaturen 's nachts iets boven het vriespunt. Daar blijven we nu dus ver boven", stelt Klaassen.

Overdag blijft het dit weekend vrijwel overal droog, met zon en wolkenvelden die elkaar afwisselen. Klaassen: "Maar tegen het begin van de avond komen de eerste buiten via het westen van Brabant de provincie binnen."

Paraplu
Ook komende week hebben we volgens de weerman te maken met bovengemiddeld hoge temperaturen voor de tijd van het jaar. "Al wordt het wel ietsje frisser met maandag en dinsdag zo'n 9 graden. De dubbele cijfers verdwijnen dus. Ook wordt het een stuk wisselvalliger. De paraplu bij je houden, is daarom verstandig."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!